Twitter: Νέο κύμα παραιτήσεων - Πόσους υπαλλήλους έχασε σε μία μέρα;

Newsbomb

Ο Έλον Μασκ.
AP

Κύμα παραιτήσεων στο Twitter μετά το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ - Πολλοί χρήστες της πλατφόρμας προβλέπουν το τέλος του Twitter

Εργαζόμενοι του Twitter φέρονται να εγκαταλείπουν μαζικά την εταιρεία έπειτα από το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες των μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.

Ο Μασκ έσπευσε να ενημερώσει τους εργαζομένους ότι «θα πρέπει να είναι έτοιμοι να εργαστούν σ' ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον». Η προθεσμία που έθετε το τελεσίγραφο Μασκ για τους εργαζόμενους να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι», έληγε το απόγευμα της Πέμπτης.

Αν και παραμένει ασαφές πόσοι ακριβώς έχουν επιβεβαιώσει την παραίτησή τους, το Fortune εκτιμά ότι από 1.000 έως 1.200 εργαζόμενοι έχουν παραιτηθεί μέχρι στιγμής, με τον Μασκ να ζητά από όλους τους εναπομείναντες να εμφανιστούν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Αρκετοί χρήστες της πλατφόρμας, ήδη από τη νύχτα έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν έχει έρθει το τέλος του Twitter. Αργά το βράδυ, ο Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι».

«Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», έγραψε επίσης. Και συνόδευσε τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία με την νεκροκεφαλή και ένα meme που αναπαριστά μία φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που έχουν παραμείνει είναι 2.500 ενώ στην αρχή του μήνα, υπήρχαν περισσότεροι από 7.000 υπαλλήλους στην εταιρεία. Την ίδια ώρα, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσαν τον Μασκ στο Twitter με το #RIPTwitter και συνέκριναν αστειευόμενα τη μαζική έξοδο από την εταιρεία με τον βυθιζόμενο Τιτανικό και ένα φλεγόμενο σπίτι.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Νέες αλλαγές στο Twitter: Ο Μασκ καταργεί το όριο των 280 χαρακτήρων

Twitter: Μυστήριο με το προσωρινό «λουκέτο» στα γραφεία του κολοσσού

Έλον Μασκ: Δουλέψτε πολλές ώρες ή φύγετε, λέει στους εργαζόμενους

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved