Ερντογάν: Μιλά για εισβολή στη Συρία αλλά «βλέπει» συνάντηση με Άσαντ

Newsbomb

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Intime News

Εκείνο που δεν ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αν η ενδεχόμενη συνάντηση με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ θα γίνει πριν ή μετά την επερχόμενη νέα εισβολή στην Συρία

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκρίνει στα σόου τα σχέδια που του παρουσιάζει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και να δίνει εντολές για αεροπορική επίθεση στη Συρία, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συναντήσει τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εκείνο που δεν ξεκαθάρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αν η ενδεχόμενη συνάντηση με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ θα γίνει πριν ή μετά την επερχόμενη νέα εισβολή στην Συρία, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν, ο οποίος ακόμη και τον Μάιο χαρακτήριζε το καθεστώς Άσαντ «δολοφονικό», δήλωσε πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν εκπληρωθούν οι «προϋποθέσεις» γι΄αυτήν. Οι δύο χώρες έχουν διακόψει τις επίσημες διπλωματικές τους σχέσεις από την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Αντίθετη στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου το 2011, η Άγκυρα έχει προσφέρει στήριξη σε συριακές ανταρτικές ομάδες. Ωστόσο η Τουρκία, ο στρατός της οποίας έχει ήδη παρουσία στο συριακό έδαφος, στα νότια σύνορά της, έχει αλλάξει τη στάση της απέναντι στη Δαμασκό τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved