ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Ο Νίκος Χλόψιος είναι ο ταξιδιώτης που έχασε τη ζωή του

Ρουμανία: Ο Νίκος Χλόψιος είναι ο ταξιδιώτης που έχασε τη ζωή του
AP

Δυστύχημα Βουκουρέστι: Πατέρας δύο παιδιών ήταν ο 53χρονος Νίκος Χλόψιος από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο ταξίδι στη Ρουμανία - Δύσκολες ώρες για τη σύζυγό του που ήταν μαζί του

Μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή που εκτυλίχθηκε σε τραγωδία... Ένας νεκρός, μια διασωληνομένη γυναίκα και 23 ακόμα τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν γεμάτο από Έλληνες ταξιδιώτες, το οποίο καρφώθηκε σε μπάρα σήμανσης ύψους σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου.

Ο άτυχος άνδρας που έχασε τη ζωή του, ονομαζόταν Νίκος Χλόψιος, ήταν 53 ετών και ζούσε με την οικογένειά του στη Λάρισα. Ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 24 ετών και ενός αγοριού 21 ετών.

Στη μοιραία εκδρομή βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα του, με την οποία έκαναν ταξίδι στο εξωτερικό μετά από χρόνια. Αφού έγινε το δυστύχημα η σύζυγός του δεν ενημερώθηκε άμεσα για το που βρισκόταν ο άνδρας της. Πρώτα το έμαθαν τηλεφωνικά τα παιδιά του από τη Λάρισα.

Η οικογένειά του ζει ένα δράμα με τη μητέρα του 55χρονου να μην μπορεί να διανοηθεί ότι δεν θα ξαναδεί τον γιο της.

Αδερφή Νίκου Χλόψιου: «Ζούμε ένα δράμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο»

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ παρενέβη η αδερφή του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του ξεσπώντας κατά των αρμοδίων καθώς όπως είπε «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για τον αδερφό μου και τη νύφη».

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Πήραν την κόρη του αδερφού του και μας είπαν ότι είναι νεκρός. Η γυναίκα του αδερφού μου δεν είχε καμία ενημέρωση για το πού βρίσκεται», ανέφερε. Όπως είπε επίσης, ο 50χρονος άνδρας έχει μια κόρη 24 ετών και ακόμα έναν γιο 21 ετών. «Ζούμε ένα δράμα, δεν πήρε κανείς ένα τηλέφωνο. Πού είναι ο Δήμος της Λάρισας που είναι τόσοι δημότες εκεί» προσέθεσε η αδερφή του Νικόλαου Χλόψιου.

Συμπληρώνει η αδερφή του 50χρονου πως «εγώ θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά, να στείλουν στα παιδιά έναν ψυχολόγο. Τι να κάνω εγώ από εδώ με τη μάνα μου που χτυπιέται; Έστειλε το παιδί της για διακοπές και το έχασε, δεν θα γυρίσει ποτέ. Πήγε μετά από τόσα χρόνια διακοπές με τη γυναίκα του και δεν θα γυρίσει ποτέ».

Έπειτα, είπε ζήτησε από τους αρμοδίους ενημέρωση για την κατάσταση της νύφης της καθώς δεν έχει τα πράγματά της και δεν μπορεί να επικοινωνήσει. «Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, να έχουμε μια ενημέρωση. Είναι χτυπημένη στο κεφάλι και τα πλευρά. Τους απεγκλώβισαν πρώτοι, όπως μας είπαν χθες. Από θαύμα επέζησε η νύφη μου που έχει να ανέβει Γολγοθά τώρα, να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της. Για τον αδερφό μου, μας είπαν ότι χρειάζεται πέντε με έξι ημέρες να έρθει στην Ελλάδα».

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το «εφιαλτικό» ταξίδι ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (22/12) από το Βόλο. Λαρισαϊκό ταξιδιωτικό πρακτορείο, μίσθωσε λεωφορείο από ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Βόλο για πενθήμερη εκδρομή στη Ρουμανία.

Το λεωφορείο ξεκίνησε από τον Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 23/12, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι και σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης ύψους οχημάτων με τη σύγκρουση να είναι τόσο σφοδρή, που η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών.

Ελληνίδα πρέσβης στη Ρουμανία: «Οι ταξιδιώτες που δεν νοσηλεύονται είναι σε ισχυρό σοκ»

Η Ελληνίδα πρέσβης στη Ρουμανία, κα. Σ. Γραμματά μίλησε στο ΣΚΑΪ και έκανε γνωστό την κατάσταση στην οποία βρίσκονται έως σήμερα οι ταξιδιώτες. «Οι άνθρωποι είναι στο ξενοδοχείο όσοι είναι καλά. Είναι σε ισχυρό σοκ. Στο νοσοκομείο έχουν μείνει 14 άτομα. Με εξαίρεση τρεις περιπτώσεις για όλους τους άλλους οι γιατροί εκτιμούσαν ότι δεν πρόκειται για πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Τρεις περιπτώσεις χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.»

«Κατέληξε με την έννοια δυσλειτουργίας της καρδιάς. Από ότι μας είπε ο υφυπουργός εσωτερικών της Ρουμανίας. Με το που τον είδε η εκτίμησή του ήταν ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει. Η σύζυγός του δεν είναι βαριά. Δεν είναι κανείς ηλικιωμένος στο πούλμαν. Κάποια ζευγάρια είναι νέα παιδιά 22 με 25 ετών, οι υπόλοιποι ήταν σε μια ηλικία μεταξύ 40 με 60.», πρόσθεσε.

Οι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη στον δρόμο της επιστροφής. «Ο κόσμος επέλεξε να φύγει αεροπορικώς. Είναι όλοι σε ισχυρό σοκ. Από τους 47 επιβαίνοντες οι 24 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Όταν πήγα στο ξενοδοχείο αντιμετώπισα ανθρώπους που έφεραν εκδορές και μώλωπες και είχαν επιλέξει να μην πάνε στο νοσοκομείο λόγω ισχυρού σοκ. Επέλεξαν να φυγουν αεροπορικώς γύρω στις 10:00. Υπάρχουν 2-3 που δεν μπορούν να απομακρυνθούν καθώς οι σύντροφοί τους είναι ακόμα νοσηλευόμενοι», ανέφερε η κ. Γραμματά.

Για τη συμπεριφορά των Ρουμανικών Αρχών έκανε λόγο η Ελληνίδα πρέσβης. «Τα ασθενοφόρα είχαν φτάσει σε λιγότερο από πέντε λεπτά, το ίδιο και τα μηχανήματα, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ήταν εκεί αρχές. Εκεί ήταν από την αρχή ο υφυπουργός Εσωτερικών που είναι και ιατρός και ενημέρωσε απευθείας την πρόξενο».

Σχετικά με τη σύζυγό του άτυχου άνδρα η πρέσβης δήλωσε: «Δεν ήταν κανείς μόνος, ήταν όλοι με συντρόφους, με εξαίρεση τη κυρία που έχασε τον άνθρωπό της. Της παρέχεται κάθε ψυχολογική συνδρομή».

Ιδιοκτήτης πρακτορείου: «Ο οδηγός δεν είχε μεγάλη εμπειρία από ταξίδια στο εξωτερικό»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή 23/12 στα Μέσα Ενημέρωσης ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου κ. Γιάννης Μπατζιόλας, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα, λεωφορείο αναμένεται να ξεκινήσει από τον Βόλο για να παραλάβει και να μεταφέρει στην Ελλάδα όσα άτομα το επιθυμούν.

Ο κ. Μπατζιόλας δήλωσε επίσης στα Μέσα πως ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου είπε στις αρχές πως ακολούθησε τις συντεταγμένες του gps για να πάει στο «Παλάτι του Λαού» και έφτασε στη γέφυρα όπου ακολούθησε η σύγκρουση με την μπάρα. «Διαβάζοντας και μιλώντας με συναδέλφους από το Βουκουρέστι έχουν γίνει εφτά παρόμοια δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες στο ίδιο ακριβώς σημείο», τόνισε επίσης ο κ. Μπατζιόλας.

Παράλληλα πρόσθεσε πως ο οδηγός δεν είχε μεγάλη εμπειρία από ταξίδια στο εξωτερικό ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ύπαρξη δεύτερου οδηγού στο λεωφορείο, απάντησε πως αυτός υπήρχε μέχρι τα σύνορα.

Ο κ. Μπατζιόλας επεσήμανε πως οι πληροφορίες από τη Ρουμανία «έρχονται με το σταγονόμετρο» ενώ σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Πρόξενος της Ελλάδας: «Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει»

Στην ΕΡΤ μίλησε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης, ο οποίος εξήγησε πως πρόκειται για μία γέφυρα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, ενώ προσθέτει «Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει».

Το παιχνίδι της τύχης για τον δεύτερο οδηγό

Στην ιστοσελίδα TheNewspaper.gr μίλησε ο δεύτερος οδηγός του μοιραίου λεωφορειου, ο οποίος βρίσκεται σε σοκ καθώς ένα τυχαίο περιστατικό με την υγεία του του έσωσε τη ζωή, καθώς αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση από Βόλο.

Ο άνδρας εξηγεί στην ιστοσελίδα ότι έπαθε τροφική δηλητηρίαση και ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην εκδρομή. Όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη και μάλιστα σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Που να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει.

Επικοινωνία Δένδια με την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι

Με την ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι καθώς και τις ρουμανικές Αρχές επικοινώνησε μετά το δυστύχημα του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, με την γνωστοποίηση του τραγικού δυστυχήματος του ελληνικού τουριστικού λεωφορείο που συνέβη νωρίτερα στο Βουκουρέστι, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε άμεσα με την Πρέσβυ της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά, όπου και της ζήτησε η ελληνική πρεσβεία να συνδράμει και να παραμένει στο πλευρό των Ελλήνων επιβαινόντων, των τραυματιών και των οικείων τους για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική Πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη.

Τέλος, σημειώνεται πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Bogdan Aurescu προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Σχετικές ειδήσεις