ΚΟΣΜΟΣ

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Δίπλα στον Έλβις Πρίσλεϊ και τον γιο της η «τελευταία της κατοικία»

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
ΑΡ

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, το μοναχοπαίδι του «βασιλιά της ροκ εν ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε στις 12 Ιανουαρίου του 2023. Το σαββατοκύριακο στη θρυλική Graceland έγινε η κηδεία της, παρουσία διασημοτήτων όπως η Αλάνις Μόρισετ και ο τραγουδιστής των Guns N' Roses, Άξλ Ρόουζ

Διασημότητες και ορκισμένοι θαυμαστές της οικογένειας Πρίσλεϊ, ανάμεσά τους η Δούκισσας της Υόρκης έδωσαν το παρών στην κηδεία της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/1) στην έπαυλη του πατέρα της Graceland στο Μέμφις του Τενεσί

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, που ήταν το μοναχοπαίδι του Έλβις Πρίσλεϊ, πέθανε στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, απο ανακοπή καρδιάς. Η Λίζα Μαρί ετάφη στη Graceland δίπλα στον γιο της Benjamin Keough, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2020.

Καλλιτέχνες όπως η Αλάνις Μόρισετ και ο τραγουδιστής των Guns N' Roses, Άξλ Ρόουζ έπαιξαν καθώς ενώθηκαν με τα παιδιά της, τη δούκισσα της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον, και τον πρώην δήμαρχο του Mέμφις, αποτίοντας φόρο τιμής στη Λίζα Μαρί.

liza1.jpg
Θλίψη στη Graceland για τη μοναχοκόρη του ΈλβιςΑΡ

Πλήθη πενθούντων εμφανίστηκαν, κρατώντας φωτογραφίες της Λίζα Μαρί, καθώς μέλη του κοινού παρευρέθηκαν στη λειτουργία. Η μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, ευχαρίστησε όλους, όσοι ήρθαν να τιμήσουν την κόρη της καθώς στεκόταν στη σκηνή στο μπροστινό μέρος του κτήματος.

Διάβασε επίσης ένα ποίημα που έγραψε η εγγονή της Χάρπερ - μια από τις τρεις κόρες της Λίζα Μαρί - το οποίο έλεγε: «Η μαμά ήταν το είδωλό μου, το πρότυπό μου, ο υπερήρωάς μου και πολλά άλλα σε ένα».

Διαβάστηκε ακόμη ένα ποίημα της κόρης της, Ράιλι, το οποίο έλεγε: «Ελπίζω να μπορώ να αγαπήσω την κόρη μου με τον τρόπο που με αγάπησες. Όπως αγαπάς τον αδερφό μου και τις αδερφές μου. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες τη δύναμη, την καρδιά μου, την ενσυναίσθησή μου, το θάρρος μου, την αίσθηση του χιούμορ μου».

Η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον έκανε επίσης ένα αφιέρωμα στην αγαπημένη της, προσφέροντας τη στήριξή της στα παιδιά της τραγουδίστριας. «Η αείμνηστη πεθερά μου έλεγε ότι τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί που να αρχίσει να αφαιρεί την αγωνία και τον πόνο αυτών των στιγμών, γιατί η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη»

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Λίζα ΜαρίΑΡ

Η τελετή περιλάμβανε μια σειρά από μουσικά αφιερώματα, μεταξύ των οποίων η Αλάνις Μόρισετ, η οποία παρέδωσε μια συγκινητική απόδοση του τραγουδιού της Rest. Ο Aξλ Ρόουζ ερμήνευσε το τραγούδι του συγκροτήματος November Rain και ο Billy Corgan τραγούδησε τo Sheila από τους The Smashing Pumpkins.

Το κουαρτέτο Blackwood Brothers, το οποίο εμφανίστηκε στην κηδεία του πατέρα της το 1977 με διαφορετικά μέλη, τραγούδησε στη συνέχεια το γκόσπελ τραγούδι «How Great Thou Art», ακολουθούμενο από το Sweet, Sweet Spirit. Ο Έλβις και άλλα μέλη της οικογένειας Πρίσλεϋ είναι επίσης θαμμένοι στο Graceland.