ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες σε όλη τη χώρα - Νέο μπαράζ επιθέσεων

Μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία
Μπαράζ επιθέσεων στην Ουκρανία
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε νέο μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη χώρα.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν σε όλη τη χώρα, αλλά δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή για βλήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν στόχους.

«Πύραυλοι προς τις περιοχές Βινιτσκά και Κίεβο. Μπορεί να αλλάξουν τροχιά. Μείνετε σε καταφύγια. Πιστεύουμε στην αεράμυνα» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη προς τους πολίτες στο Telegram. «Κάποιοι πύραυλοι πετούν μέσω της περιφέρειας του Χάρκοβο, άλλοι μέσω της Βινιτσκά προς δυτική κατεύθυνση. Μείνετε σε καταφύγια», ανέφερε σε άλλο μήνυμά της η αμυντική δύναμη της Ουκρανίας στο Telegram.

Η «Kyiv Independent» ανέφερε ότι ακούστηκαν τουλάχιστον έξι εκρήξεις στην Βινιτσκά, ενώ έχουν ξεκινήσει έκτακτες διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας λόγω της απειλής της επίθεσης.

Οι επιθέσεις έγιναν αφότου η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τετάρτη (25/1) ότι θα στείλουν προηγμένα άρματα μάχης στην Ουκρανία, προσφέροντας αυτό που ένας εμπειρογνώμονας αποκάλεσε «θωρακισμένη δύναμη διάτρησης» για να βοηθήσoυν το Κίεβο, καθώς η ρωσική εισβολή μπαίνει στον 12ο μήνα της.