ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Επτά νεκροί σε αεροπορική επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα

Συρία: Επτά νεκροί σε αεροπορική επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα
A.P

Συρία: Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή εναντίον φορτηγών που μετέφεραν όπλα

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, το βράδυ από αεροπλάνα που δεν ταυτοποιήθηκαν εναντίον οχηματοπομπής φορτηγών που μετέφεραν ιρανικά όπλα στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επτά οδηγοί φορτηγών ή πρόσωπα που τα συνόδευαν, «όλoι μη Σύροι», έχασαν τη ζωή τους στην επιδρομή αυτή που είχε στόχο την οχηματοπομπή στην περιφέρεια Μπουκαμάλ, στα σύνορα με το Ιράκ. «Τα φορτηγά μετέφεραν ιρανικά όπλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η Τεχεράνη παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στη σύμμαχό της Δαμασκό στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο παρόμοιες πομπές εισήλθαν στη Συρία από το Ιράκ αυτή την εβδομάδα, αποστέλλοντας το φορτίο τους σε φιλοϊρανικές ομάδες στην ανατολική πόλη Aλ Μαγιαντίν.

Το Παρατηρητήριο είπε τον Νοέμβριο ότι ένα χτύπημα στην περιοχή έπληξε μια φιλοϊρανική πολιτοφυλακή με «βυτιοφόρα καύσιμα και φορτηγά φορτωμένα με όπλα», σκοτώνοντας τουλάχιστον 14, αν και ένας Ιρακινός αξιωματούχος της συνοριακής φρουράς είπε ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που πολεμά τα υπολείμματα της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στο Ιράκ και τη Συρία έχει πραγματοποιήσει πλήγματα με στόχο φιλοϊρανούς μαχητές στη Συρία στο παρελθόν.

Το Ισραήλ έχει επίσης αναγνωρίσει ότι πραγματοποίησε εκατοντάδες αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές στη χώρα από τότε που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος το 2011, με στόχο τόσο κυβερνητικές θέσεις όσο και δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.