ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο
Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο
ΑΡ

Ουκρανία: Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Κίεβο και σε ολόκληρη τη χώρα, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα στο Κίεβο, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο αντιαεροπορικός συναγερμός επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη τη χώρα, ενώ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόκειται να υποδεχθεί τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα επιδιώξουν να καθησυχάσουν τις προσδοκίες της Ουκρανίας για μια γρήγορη ενταξιακή πορεία στη σύνοδο κορυφής με τον Ζελένσκι. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, πρόκειται να συναντήσουν τον Ζελένσκι στο Κίεβο σήμερα (2/2) για εκτενείς συνομιλίες για τον πόλεμο, τις περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία και την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Είναι κατανοητό ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα επιδιώξουν κατ' ιδίαν να μετριάσουν τις προσδοκίες της Ουκρανίας για γρήγορη ένταξη, αποφεύγοντας αρνητικές δημόσιες δηλώσεις που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το ηθικό και να βλάψουν τις προσπάθειες του Ζελένσκι να προβάλει ένα ευρωπαϊκό μέλλον για τους Ουκρανούς, σημειώνει ο Guardian

Τα δυτικά κράτη μέλη της ΕΕ ανησυχούν ότι οι προσδοκίες του Κιέβου για γρήγορες ενταξιακές συνομιλίες δεν είναι ρεαλιστικές. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμιχάλ, είπε στο Politico ότι η χώρα του είχε «ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο να ενταχθεί στην ΕΕ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια».