ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην Αμπούτζα

Νιγηρία: Τρεις νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην Αμπούτζα
Nigerian Tribune

Νιγηρία: Οι διασώστες ανέσυραν 21 επιζήσαντες από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στην Γκουαρίνπα, μια ανεπτυγμένη συνοικία της νιγηριανής πρωτεύουσας

Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε την Πέμπτη 3/2 στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα με τις αρχές να ανασύρουν τρεις ανθρώπους νεκρούς από τα ερείπια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (ΝΕMΑ) της χώρας.

Οι διασώστες ανέσυραν 21 επιζήσαντες από τα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στην Γκουαρίνπα, μια ανεπτυγμένη συνοικία της νιγηριανής πρωτεύουσας, καθώς η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εισήλθε στη δεύτερη ημέρα της, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ο εκπρόσωπος της NEMA Μάντσο Εζεκιέλ.

Το υπό ανέγερση κτίριο κατέρρευσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το απόγευμα της Πέμπτης, εγκλωβίζοντας πάνω από 40 εργάτες.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στη Νιγηρία και αποδίδονται συχνά από εμπειρογνώμονες σε παλαιές κατασκευές με ελλιπή συντήρηση, μη συμμόρφωση με τον πολεοδομικό κανονισμό και χρήση κατασκευαστικών υλικών χαμηλής ποιότητας.