ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Απίστευτο βίντεο δείχνει τη διάσωση ενός νεογέννητου - Αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό

Συρία: Απίστευτο βίντεο δείχνει τη διάσωση ενός νεογέννητου - Αυξάνονται οι νεκροί από τον σεισμό
Twitter

Συρία: Το μωρό είναι το μόνο μέλος της οικογένειας που επέζησε από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/2

Μετράει τις πληγές της από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας η Συρία, με την χώρα να ανακοινώνει τουλάχιστον 1.712 νεκρούς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες από τους μετασεισμούς που έχουν σημειωθεί.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε ότι στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας, της Χάμας, του Ιντλίμπ και της Ταρτούς, περιοχές που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 812 και οι τραυματίες 1.449.

Σύμφωνα εξάλλου με τα Λευκά Κράνη, τη μη κυβερνητική οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι νεκροί στη βορειοδυτική Συρία είναι τουλάχιστον 900 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.300. Οι αριθμοί αυτοί αναμένεται ότι «θα αυξηθούν δραματικά», προειδοποίησε η οργάνωση.

Την ίδια ώρα τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει την διάσωση ενός νεογέννητου βρέφους από τα συντρίμμια κτιρίου, το οποίο μάλιστα ήταν ακόμα ενωμένο με τον ομφάλιο λώρο με τη μητέρα του, η οποία πέθανε λίγο αφότου γέννησε.

Το μωράκι είναι κοριτσάκι και είναι το μοναδικό μέλος της οικογένειας, το οποίο επέζησε από τον φονικό σεισμό. Η πολυκατοικία στην οποία ζούσαν οι γονείς με τα αδέλφια του βρέφους κατέρρευσε από τον σεισμό, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταπλακωθούν όλοι από τα συντρίμμια.

Οι διασώστες εντόπισαν πρώτα την μητέρα του βρέφους Άαφρα και τον πατέρα του Αμπντάλα Μλεϊχάν, καθώς και τον αδελφό και τη θεία της μικρούλας. Όλοι ήταν νεκροί.

Όπως είπε στενός φίλος της οικογένειας, «»Ψάχναμε τον Αμπού με την οικογένεια του, στην αρχή βρήκαμε την αδελφή του, μετά τη σύζυγό του και στη συνέχεια τον ίδιο. Όλοι ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους».

«Έπειτα ακούσαμε έναν ήχο και σκάβοντας βρήκαμε το μωρό, δόξα τω Θεώ», πρόσθεσε το ίδιο άτομο, εξηγώντας πως το μωρό ήταν ακόμα ενωμένο με τη μητέρα του με τον ομφάλιο λώρο. «Κόψαμε τον λώρο και το ξάδελφός μου μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο», είπε ο φίλος της οικογένειας με το βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνει έναν άνδρα να τρέχει, με ένα μωρό στα χέρια με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται, ενώ κάποιος άλλος ρίχνει μία κουβέρτα στο νεογέννητο για να το σκεπάσει, καθώς το κρύο είναι τσουχτερό.

Το βρέφος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης Αφρίν.

Οι διασώστες κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν τις σορούς από τα χαλάσματα με ελάχιστα μέσα, ενώ όταν τελικά τις απεγκλώβισαν τις μετέφεραν σε συγγενικό σπίτι, καλυμμένες με διαφορετικών χρωμάτων πανιά, προκειμένου να μπορούν να ξεχωρίσουν ποια ανήκει σε ποιον, μέχρι να γίνει η ταφή τους.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι στέλνουν ηχητικά μηνύματα κάτω από τα ερείπια

Σεισμός στην Τουρκία - Συρία: Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες

ΠΟΥ: 23 εκατ. άνθρωποι πιθανόν να έχουν πληγεί από τον σεισμό - Ανάμεσά τους 1,4 εκατ. παιδιά