ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Συγκινητικές στιγμές! Ο τουρκικός Στρατός ευχαριστεί τους Έλληνες

Σεισμός Τουρκία: Συγκινητικές στιγμές! Ο τουρκικός Στρατός ευχαριστεί τους Έλληνες
Newsbomb.gr

Σεισμός Τουρκία: Τα συγκλονιστικά πλάνα του Newsbomb.gr από την Αντιόχεια. Χειροκροτούν παντού τους Έλληνες διασώστες.

Αντιπαλότητα, προκλητική ρητορική, έκρυθμες καταστάσεις που μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνες. Όλα αυτά όταν δεν υπάρχει ανθρώπινος πόνος, όταν δεν υπάρχει δυστυχία, όταν φυσικά φαινόμενα δεν πετούν από τα σπίτια τους εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Ο σεισμός στην Τουρκία προκάλεσε βαθύτατο πόνο, βαθύτατη θλίψη, πληγές που θα κάνουν να επουλωθούν πολλά χρόνια. Ήταν όμως ταυτόχρονα και ένα «καμπανάκι» προς τους δύο λαούς, πως η οποία πολιτική, η όποια ματαιοδοξία, δεν μπορούν να χωρίσουν τους λαούς.

Έλληνες και Τούρκοι ζουν χιλιετίες μαζί. Με πολέμους, με αιματηρές συγκρούσεις, αλλά και με περιόδους – λίγες είναι αλήθεια – που κατάφεραν να ζήσουν αρμονικά. Τούρκοι και Ρωμιοί είχαν πάντοτε αντιπαλότητα, όμως σε φυσικές καταστροφές ενώνονταν.

Ακριβώς αυτό συνέβη και μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας. Οι Έλληνες βρέθηκαν σε λίγες ώρες στο πλάι Τούρκων και Σύριων ώστε να βοηθήσουν σε διασώσεις ατόμων από τα συντρίμμια. Οι στιγμές συγκινητικές.

Ακόμα και οι έμπειροι άνδρες της ΕΜΑΚ λύγιζαν μπροστά στον ανθρώπινο, δάκρυζαν από χαρά όταν έβγαζαν κάποιον από τα χαλάσματα.

Το ευχαριστώ των τουρκικών Αρχών, ελάχιστο μπροστά στην προσφορά. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός έσπευσε να ευχαριστήσει τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Τα βίντεο του Newsbomb.gr είναι πραγματικά συγκλονιστικά.

Τούρκος διασώστης ευχαρίστησε τις ελληνικές δυνάμεις για τη βοήθεια που προσέφεραν από την πρώτη στιγμή λέγοντας: «Να ξέρουν οι Έλληνες φίλοι μας ότι οι Τούρκοι, τα αδέρφια τους, αν -θεός φυλάξοι- συμβεί κάτι, θα είμαστε οι πρώτοι που θα σπεύσουμε. Μόνο με αλληλοϋποστήριξη μπορεί να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστροφές. Ο σεισμός επηρέασε 10 πόλεις. Ευτυχώς που υπάρχετε», είπε.

Σχετικές ειδήσεις

Δένδιας: «Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές» - Τσαβούσογλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθες»

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι φίλοι – Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μας γέμισαν υπερηφάνια

Σεισμός Τουρκία: Επιστρέφουν Ελλάδα οι «ήρωες» της ΕΜΑΚ - Τι λένε στο Newsbomb.gr