ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανθρωπιστική κρίση η Τουρκία: Το Newsbomb.gr στους δρόμους του Χατάι μετά τον φονικό σεισμό

Σε ανθρωπιστική κρίση η Τουρκία: Το Newsbomb.gr στους δρόμους του Χατάι μετά τον φονικό σεισμό
Εικόνες βιβλικής καταστροφής δείχνουν όσα άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.
Newsbomb.gr

Σεισμός στην Τουρκία: Μετά τα φονικά 7,8 Ρίχτερ, η Τουρκία έρχεται αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Άνθρωποι στο κρύο, στον δρόμο, προσπαθούν να επιβιώσουν τυλιγμένοι σε κουβέρτες και ανάβοντας αυτοσχέδιες εστίες φωτιάς...

Σε Αλεξανδρέττα, Αντιόχεια και Οσμινιγιέ, όπως βλέπετε στις εικόνες του Newsbomb.gr που ακολουθούν, οι άνθρωποι βρίσκονται στον δρόμο και χάνουν τις ελπίδες τους να βρεθεί κάποια λύση άμεσα για αυτούς.

Μπορεί η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έχει στήσει σκηνές σε όλες τις επαρχιακές πόλεις με την οργάνωση AFAD αλλά αυτές δεν επαρκούν.

Οι διαβεβαιώσεις που έρχονται είναι πως οι σκηνές θα αυξηθούν αλλά η ανθρωπιστική κρίση λόγω του σεισμού, που άφησε εκατομμύρια στους δρόμους, δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Η ανθρωπιστική βοήθεια σε όλες τις πόλεις είναι μεγάλη, όμως, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν μείνει στον δρόμο.

Πλέον, υπάρχει ξεκάθαρος κίνδυνος της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών με τις τουρκικές Αρχές να αρχίζουν να μοιράζουν ήδη φάρμακα και εμβόλια για να προστατευτούν όσοι έχουν ανάγκη.

Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί σε όλες τις επαρχιακές πόλεις καθώς υπάρχουν φαινόμενα λεηλασιών και έχουν αρχίσει να γίνονται αυστηροί έλεγχοι, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες.

Σχετικές ειδήσεις