ΚΟΣΜΟΣ

Τζακ Νίκολσον: Η κόρη που δεν αναγνώρισε ποτέ ο ηθοποιός - «Δεν ήθελε να έχει σχέση μαζί μου»

O Tζακ Νίκολσον
O Tζακ Νίκολσον
Α.Ρ

Η Tέσα Γκούριν μιλάει για τα παιδικά της χρόνια, εξηγώντας πώς ήταν να μεγαλώνει ως η αποξενωμένη κόρη του Τζακ Νίκολσον

Η 28χρονη ηθοποιός Τέσα Γκούριν με έδρα τη Νέα Υόρκη, σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Daily Beast, εξηγώντας ότι από μικρή, η μητέρα της, Jennine Gourin, της έλεγε «να μην πει σε κανέναν ότι έχει αυτόν τον διάσημο μπαμπά».

«Ήξερα ότι ήταν πανίσχυρος και πλούσιος (...) γι' αυτό εξίσωσα τη ζωή μου με τη ζωή της ορφανής Άνι», είπε. Η Γκούριν είπε στο δημοσίευμα, το οποίο την περιέγραψε ως «φτυστή με τον Νίκολσον» ότι ο ηθοποιός «δεν ενδιαφερόταν» να έχει σχέση μαζί της όταν ήταν παιδί. Η Γκούριν αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αν και δήλωσε ότι χρηματοδότησε την πρώιμη εκπαίδευσή της.

«Όταν είσαι παιδί, δεν έχεις επιλογή πού θα πας, οπότε αν η μαμά σου σε πιέζει σε κάποιον που τεχνικά είναι ο πατέρας σου και συμφωνεί να σε δει για μια ώρα έως μερικές μέρες , εκεί θα πας», είπε η Γκουρίν. «Δεν το γνωρίζω πολύ καλά αυτό το άτομο, ας πούμε μόνο αυτό».

Ο Nίκολσον ο οποίος έχει άλλα πέντε παιδιά, δεν έχει αναγνωρίσει δημόσια την Γκούριν ως κόρη του, ενώ εκπρόσωπος του ηθοποιού δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του περιοδικού PEOPLE για σχόλιο. Η νεαρή ηθοποιός είπε επίσης στο Daily Beast ότι ήθελε να κάνει την ηθοποιός σε όλη της τη ζωή, ζητώντας να την κινηματογραφούν ως παιδί. «Η μαμά μου δεν με άφηνε να παίξω όταν ήμουν νεότερη και μπορώ να το σεβαστώ αυτό» είπε.

Τον περασμένο μήνα, έγραψε ένα άρθρο για το Newsweek όπου εξήγησε ότι «έμεινε στο περιθώριο και παρακολουθούσε απογοητευμένη καθώς άλλα παιδιά διασημοτήτων εξασφάλιζαν απρόσκοπτα ρόλους ή υπέγραφαν συμβόλαια με τεράστια πρακτορεία». Πρόσθεσε μερικές επιπλέον σκέψεις σχετικά με τη συζήτηση για τα παιδιά του νεποτισμού (nepo babies), τους απογόνους των Χολιγουντιανών σταρ και άλλες ηθοποιούς που αρνήθηκαν να επωφεληθούν από τον νεποτισμό στη συνέντευξή της στο Daily Beast.

«Είναι τόσο διπλής όψης, γιατί μπορώ επίσης να καταλάβω την απογοήτευση του να μπαίνεις στην πόρτα και μετά όταν είσαι εκεί είναι σαν, "Εντάξει, τώρα δείξε μας τι μπορείς να κάνεις"», είπε η Γκούριν, «Αλλά ως ηθοποιός, αυτό είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα για μένα. Είναι η κινητήρια δύναμη να θέλεις να αποδείξεις τον εαυτό σου. Αυτό το ένοχο δώρο είναι κάτι που πρέπει απλώς να επιλύσεις μόνος σου και να το βάλεις στη δουλειά σου»

Ενώ είχε δια βίου θαυμασμό για την υποκριτική, η Γκούριν αποκάλυψε ότι φοβόταν να μπει στη μαύρη λίστα λόγω της σύνδεσής της με τον Νίκολσον και σταμάτησε στα 20 της. «Φοβόμουν ότι ο κόσμος θα πίστευε ότι ήμουν παράσιτο ή ότι θα βασιζόμουν πάνω του», είπε. «Αλλά αυτό το άτομο δεν με θέλει στη ζωή του, οπότε πώς θα το χρησιμοποιούσες προς όφελός σου;»

Η ίδια είπε ωστόσο ότι τρέφει σεβασμό για τον Nίκολσον. «Θέλω πραγματικά να το ξεκαθαρίσω αυτό: Αν απαξιούσα σχετικά με την υποκριτική του, τότε αυτό δεν θα με έκανε καλλιτέχνη, γιατί το να κάνεις τέχνη και να είσαι ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου δεν είναι το ίδιο πράγμα», είπε.

Τα άλλα πέντε παιδιά του Nicholson είναι η Jennifer Nicholson, 59 ετών, από τον γάμο του με τη Sandra Knight, ο Caleb Goddard, 52, με την ηθοποιό των Five Easy Pieces, Susan Anspach, η Honey Hollman, 41, με το μοντέλο Winnie Hollman και η 32χρονη Lorraine, και ο 30χρονος Ray με την ηθοποιό Rebecca Broussard.

Ο ηθοποιός είχε δηλώσει προηγουμένως στο περιοδικό AARP το 2010 ότι ήθελε να τους εμπνέει ή να ασκεί «κάποιου είδους καλή επιρροή πάνω τους χωρίς να τους επιβαρύνει υπερβολικά» ως πατέρας. «Πάντα τους διάβαζα, από την παιδική ηλικία και μετά, νομίζω ότι αυτό είναι ευθύνη του πατέρα», είχε πει. «Τους πήγαινα σε πράγματα που ήξερα ότι μπορεί να μην αγαπούν, όπερα, μπαλέτο. Τους αρέσει να πηγαίνουν στους αγώνες μαζί μου...»