ΚΟΣΜΟΣ

Mπεν Άφλεκ - Ματ Ντέιμον: Οι «κολλητοί» του Χόλιγουντ και ο... κοινός τραπεζικός λογαριασμός

Mατ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ
Mατ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ
Α.Ρ

Ο Mπεν Άφλεκ και ο  Ματ Ντέιμον είχαν κάποτε κοινό λογαριασμό και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο να ορθοποδήσουν

Ο Μπέν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον μοιράζονται μία από τις πιο ισχυρές φιλίες του Χόλιγουντ. Σε ένα νέο επεισόδιο του Bill Simmons Podcast μάλιστα εξομολογήθηκαν ότι είχαν βοηθήσει ο ένας τον άλλον συγκεντρώνοντας χρήματα στις πρώτες μέρες της καριέρας τους

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ ηθοποιοί εξήγησαν οτι είχαν κοινό τραπεζικό λογαριασμό στα τέλη της δεκαετίας του 1980. «Ήταν ασυνήθιστο, αλλά χρειαζόμασταν τα χρήματα για οντισιόν», είπε ο 50χρονος Ντέιμον που μοιραζόταν τις οικονομίες του με τον πρώην συγκάτοικό του, αποκαλώντας το «ένα περίεργο πράγμα εκ των υστέρων».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, «όταν κάποιος από εμάς είχε χρήματα, ξέραμε ότι το ρεύμα δεν επρόκειτο να κοπεί». «Θυμάμαι αφού έκανα την ταινία Geronimo, ήμουν ενθουσιασμένος, μάλλον είχα περίπου 35 χιλιάδες στην τράπεζα. Έλεγα [στον Άφλεκ], "Είμαστε καλά! Είμαστε καλά για ένα χρόνο!» πρόσθεσε ο Ντέιμον.

Οι δυο τους είχαν επίσης τους δικούς τους κανόνες σχετικά με τη δαπάνη μετρητών εκτός των απαραίτητων επαγγελματικών αναζητήσεων «Επιτρεπόταν να τραβήξουμε 10 δολάρια για να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια», θυμάται ο Ντέιμον. «Τελικά μας επιτρεπόταν να προσπαθούμε να αγοράσουμε μπύρα, κάτι που δεν λειτούργησε ποτέ».

«Νομίζω ότι αυτή η στάση ζωής μας βοήθησε πραγματικά με τρόπους που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε», είπε ο από την πλευρά του ο Άφλεκ. «Ο Ματ και εγώ πάντα νιώθαμε ότι ήμασταν μαζί. Λέγαμε "Γεια, θέλω να παίξω το ρόλο, αλλά θέλω να τον πάρεις κι εσύ".

Ο Άφλεκ και ο Ντέιμον γνωρίζονταν από την περίοδο που μεγάλωναν στη Βοστώνη και αποφοίτησαν από το ίδιο λύκειο. Οι δυο τους ξεκίνησαν μαζί οντισιόν και τελικά εμφανίστηκαν στην πρώτη τους ταινία, με τίτλο School Ties, το 1992. Συνέχισαν να πρωταγωνιστούν σε πολλές ακόμη ταινίες μαζί, μεταξύ των οποίων και ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ το 1997, για την οποία κέρδισαν Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Πιο πρόσφατα, πρωταγωνίστησαν μαζί στην Τελευταία Μονομαχία (2021), μια ιστορική ταινία δράσης-δραματικής δράσης σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και με συμπρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Τζόντι Κόμερ. Και οι δύο πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία με τίτλο AIR, την οποία σκηνοθετεί επίσης ο 'Αφλεκ. Είναι η πρώτη ταινία από τη νέα τους εταιρεία παραγωγής Artists Equity και θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Απριλίου.