ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα υιοθετήσει πιο «σκληρή» στάση έναντι της «εχθρικής» ΕΕ

Σεργκέι Λαβρόφ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ
AP Photo

«Πυρά» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε εχθρική δύναμη κι έχει «χάσει» τη Ρωσία, η οποία θα αντιδράσει με «σκληρό» τρόπο αν χρειαστεί, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο πλαίσιο συνέντευξής του που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ‘χάσει’ τη Ρωσία. Και η ευθύνη είναι δική της», δηλώνει ο κ. Λαβρόφ στην ηλεκτρονική έκδοση της ρωσικής εφημερίδας Argumenty i Fakty («Επιχειρήματα και γεγονότα»). «Είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι ηγέτες της ΕΕ που δηλώνουν ανοικτά ότι θεωρούν απαραίτητο να καταφερθεί, όπως το θέτουν, στρατηγική ήττα στη Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πρόσθεσε πως η Μόσχα έχει πάρει τις αποφάσεις της για το πώς θα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τόνισε πως εφοδιάζει το «εγκληματικό καθεστώς» στο Κίεβο με όπλα και του στέλνει εκπαιδευτές.

«Αντιδρώντας σε εχθρικά μέτρα, θα ενεργούμε με σκληρό τρόπο αν είναι απαραίτητο, με βάση τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και την αρχή της αμοιβαιότητας, που είναι αποδεκτή στη διπλωματική πρακτική», είπε.