ΚΟΣΜΟΣ

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του
AP

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήλθε από τη ΜΕΘ σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Μετά από δώδεκα ημέρες νοσηλείας, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήλθε την Κυριακή του Πάσχα από τη μονάδα εντατικής θεραπείας και βρίσκεται πλέον, σε δωμάτιο της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν ο πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και κρίθηκε εκτός κινδύνου η κατάσταση της υγείας του και έτσι εξήλθε της ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 86χρονος Μπερλουσκόνι πάσχει από χρόνια λευχαιμία –για την οποία υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία– ενώ οι γιατροί, παράλληλα, του χορηγούν αγωγή για την θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

«Προς το παρόν, η κλινική κατάσταση και η ανταπόκριση στη θεραπεία επέτρεψαν στον πρόεδρο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μεταφερθεί σε θάλαμο νοσηλείας της παθολογικής. Η θεραπεία και η παρακολούθηση των λειτουργικών παραμέτρων συνεχίζονται», ανέφεραν οι γιατροί Αλμπέρτο Ζανγκρίλο και Φάμπιο Τσιτσέρι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο.

Ο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Διευθυντή της εφημερίδας Il Giornale Αουγκούστο Μιντζολίνι, πριν από λίγες εβδομάδες είχε αναφέρει: «Eίναι μια δύσκολη δοκιμασία, αλλά θα τα καταφέρω και αυτή την φορά. Μπόρεσα πάντα να ξανασταθώ στα πόδια μου, όταν αντιμετώπισα κρίσιμες καταστάσεις».