ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άνδρας πυροβόλησε μαζορέτες όταν άνοιξαν κατά λάθος την πόρτα του αυτοκινήτου του

H Πέιτον Ουάσινγκτον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
H Πέιτον Ουάσινγκτον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ: Δύο μαζορέτες δέχθηκαν πυρά από έναν άνδρα, όταν η μία απο αυτές μπέρδεψε το αυτοκίνητό του με το δικό της σε πάρκινγκ κοντά στο Όστιν του Τέξας.

Μία από τις αθλήτριες, η Πέιτον Ουάσινγκτον, 18 ετών, παραμένει στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την οικογένεια. Το άλλο θύμα νοσηλεύτηκε στο σημείο του πυροβολισμού, σε ένα περιστατικό που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία στην κωμόπολη Έλτζιν του Τέξας.

Η παρέα τους χαρακτήρισε τον πυροβολισμό στις 00:15 τοπική ώρα της Τρίτης (18/4) «φρικιαστικό». Η αστυνομία κατηγόρησε τον Πέδρο Τέλο Ροντρίγκες 25 ετών, για «φονική συμπεριφορά». Ο πυροβολισμός έγινε έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο Έλτζιν, περίπου 25 μίλια από το Όστιν. Τα κορίτσια επέστρεφαν από την προπόνησή τους και σταμάτησαν στο σουπερμάρκετ όπου κάποιες από αυτές είχαν αφήσει τα αυτοκίνητά τους νωρίτερα.

Η αστυνομία της κωμόπολης δήλωσε: «Οι πληροφορίες δείχνουν ότι σημειώθηκε καβγάς στο πάρκινγκ και σημειώθηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί σε ένα όχημα». Οι μαζορέτες που ήταν στην ομάδα μαζί με την Ουάσινγκτον τέλεσαν αγρυπνία προσευχής το βράδυ της Τρίτης. Η ομάδα ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Cheerleading Worlds στο Ορλάντο της Φλόριντα το Σαββατοκύριακο χωρίς την 18χρονη συμπαίκτριά τους.

drastis.jpg
O άνδρας που πυροβόλησε τις μαζορέτες

Κατά την τελετή, μία από τις αθλήτριες που δέχθηκε μια σφαίρα στο πόδι της περιέγραψε πόσο γρήγορα εκτυλίχθηκε η σκηνή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η μαζορέτα Χέδερ Ροθ είπε ότι βγήκε από το αυτοκίνητο της φίλης της για να μπει στο δικό της, αλλά κατά λάθος διάλεξε ένα άλλο όχημα.

Στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένας άνδρας, οπότε αποσύρθηκε πίσω στο όχημα της φίλης της. «Είδα τον τύπο να βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού. Και κατέβασα το παράθυρό μου, προσπαθώντας να του ζητήσω συγγνώμη.. απλά σήκωσε τα χέρια του και έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί όλες εμάς», είπε.

Η ομάδα cheerleading των Woodlands Elite Generals διοργάνωσε μια σελίδα GoFundMe για τα ιατρικά έξοδα της Ουάσινγκτον η οποία πυροβολήθηκε δύο φορές και τραυματίστηκε σοβαρά σε ζωτικά της όργανα. Η Lynn Shearer, η ιδιοκτήτρια της ομάδας, είπε ότι η ομάδα των τεσσάρων κοριτσιών πήγαινε στο σπίτι μετά την προπόνηση όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός.

Ο πατέρας της, Kέιλον Ουάσινγκτον είπε στο NBC News ότι η 18χρονη είναι σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση αφού μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφαίρεσαν τη σπλήνα της. «Η Πέιτον πέτυχε ό,τι έχει με έναν μόνο πνεύμονα [από] όταν γεννήθηκε. Είναι τόσο σκληρή και δυνατή» είπε.