ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπιγιονσέ και Σακίρα έχασαν το «μπλε τικ» από τους λογαριασμούς τους

H Mπιγιονσέ έχασε την επαλήθευση του λογαριασμού της στο Twitter
H Mπιγιονσέ έχασε την επαλήθευση του λογαριασμού της στο Twitter
Α.Ρ

To Τwitter άρχισε να αφαιρεί από χιλιάδες λογαριασμούς το περίφημο «μπλε τικ», το σηματάκι δίπλα στο όνομα του χρήστη που πιστοποιεί την αυθεντικότητα του λογαριασμού .«Θύματα» διασημότητες από τη Μπιγιονσέ και τη Τζένιφερ Λόπεζ μέχρι την Κίμ Καρντάσιαν και τον... Πάπα Φραγκίσκο

Το «πογκρόμ» του Έλον Μασκ στα μπλε «τικ» από λογαριασμούς Twitter που επαληθεύτηκαν υπό το προηγούμενο καθεστώς της εταιρείας έχει ξεκινήσει.

Πλέον το πολυπόθητο σήμα ελέγχου σημαίνει κυρίως ότι είναι ένας λογαριασμός που ανήκει σε κάποιον που πληρώνει τον Mασκ, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για το προνόμιο. Η κίνηση να απορριφθεί το προηγούμενο σύστημα επαλήθευσης του Twitter, το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2009, θα μπορούσε να προκαλέσει νέα σύγχυση στους χρήστες και να διαβρώσει την εμπιστοσύνη στην πλατφόρμα.

Το Twitter εισήγαγε για πρώτη φορά το μπλε τικ, όταν πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ έκανε μήνυση στην εταιρεία κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών.

Ο Έλον Μασκ στην προσπάθειά του να βγάλει κέρδος από το Twitter, ζητάει από τους χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν το μπλε τικ δίπλα στο όνομά τους να πληρώνουν 84 δολάρια ετησίως. Αμέσως μετά την ανακοίνωσή του, πολλοί αντέδρασαν λέγοντας ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν. Κάποιοι φαίνεται ότι το τήρησαν, κάποιοι άλλοι όμως υπέκυψαν..

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς διασημότητες στο Twitter που έχουν χάσει το καθεστώς επαλήθευσης παλαιού τύπου είναι οι Τζάστιν Μπίμπερ, Κέιτι Πέρι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Lady Gaga, Kιμ Καρντάσιαν, Μπιλ Γκέιτς, Τζάστιν, Τίμπερλέικ, Σακίρα, Τζένιφερ Λόπεζ, Όπρα Ουίνφρεϊ και Μπιγιονσέ.

H Kιμ ΚαρντάσιανΑΡ

Ωστόσο, την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση αρκετοί λογαριασμοί που παρακολουθούνταν ευρέως - όπως εκείνοι που ανήκουν στη Ριάνα, την Τέιλορ Σουίφτ, τη Μπρίτνει Σπίαρς, τη Μάιλι Σάιρους και τον Λεμπρόν Τζέιμς είχαν ακόμα επαληθευμένα σημάδια επιλογής.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η διατύπωση σε αυτούς τους λογαριασμούς είχε αλλάξει και έλεγε: «Αυτός ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί επειδή είναι εγγεγραμμένοι στο Twitter Blue και επαληθεύτηκε ο αριθμός τηλεφώνου τους». Το...χάος δεν αποφεύχθηκε. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό φαινόταν λάθος.

Ο Στίφεν Κινγκ ο οποίος εξακολουθεί να έχει μπλε τικ έγραψε στο Twitter: «Ο λογαριασμός μου στο Twitter λέει ότι έχω εγγραφεί στο Twitter Blue., όμως δεν έχω. Ο λογαριασμός μου λέει ότι έχω δώσει έναν αριθμό τηλεφώνου. δεν έχω.» Εν τω μεταξύ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα πλήρωνε για το Twitter Blue.