ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Οι… μαύρες αγκινάρες του ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση Τσίπρα – Βαρουφάκη

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Οι… μαύρες αγκινάρες του ΣΥΡΙΖΑ και η σχέση Τσίπρα – Βαρουφάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει στο πολιτικό του οπλοστάσιο δύο νέες βασικές κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μπαίνει το αφήγημα της ΝΔ: «Ο Τσίπρας μας ξαναγυρνάει πίσω στο 2015».

Η πρώτη κατηγορία της ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει συνεχώς στον γκρίζο αντιπολιτευτικό λόγο, στη μιζέρια και στην τοξικότητα. Το είπε καθαρά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας το μόνο που κάνει καλά είναι να επενδύει στην τοξικότητα, στην πόλωση, να τάζει πράγματα όπου και ο ίδιος φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεται ότι κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Όχι δεν άλλαξε καθόλου. Και αυτό φαίνεται από τα (προεκλογικά) σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζουν μια κατάμαυρη Ελλάδα, μέχρι και οι αγκινάρες μαύρες είναι, δεν έχω ξαναδεί μαύρες αγκινάρες». Στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας «είναι διαχειριστής της μιζέριας προκειμένου να μαζεύονται ψήφοι δήθεν αναξιοπαθούντων και δήθεν αγανακτισμένων στο κομματικό μαντρί».

Από την άλλη μεριά ο αρχηγός της ΝΔ εξαπολύει βολές και κατά του διδύμου Τσίπρα – Βαρουφάκη επιμένοντας ότι και οι δύο κινούνται στην ίδια πολιτική ακροβασία με τις «Δήμητρες» τον «Οδυσσέα», το ανατίναγμα των τραπεζών και την κρατικοποίηση των πάντων. Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι υπάρχει φλερτ μεταξύ Κουμουνδούρου και ΜεΡΑ25 παρά το γεγονός ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης εμφανίζονται να είναι στα… μαχαίρια. Αυτό ισχυρίστηκε ευθέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος λέγοντας χθες: «Αυτό που βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας είναι ένα τρομακτικό σενάριο επανάληψης του 2015. Σα να μην έχουν μάθει τίποτα επαναφέρουν μια συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Βαρουφάκη. Εμείς επισημαίνουμε τι σημαίνει αυτό: «Δεν θα δούμε ούτε με το κιάλι την επενδυτική βαθμίδα και θα τεθούμε ξανά σε καθεστώς μνημονίων».

Τάζουν – είπε ο κ. Σκέρτσος - ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και τα μνημόνια. Τόνισε ακόμα ότι το κόστος του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται στα 83 δισ. ευρώ και άρα θα επιβάλλει νέο μνημόνιο στη χώρα. Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι αυτή η στρατηγική τους αποδίδει καθώς τα ισχυρά χαρτιά του πρωθυπουργού είναι η προσωπική του αξιοπιστία, αλλά και οι καθαρές λύσεις κυβερνησιμότητας που ισχυρίζεται. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια κινητικότητα ψηφοφόρων που βρίσκονταν μέχρι πρότινος στην εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. λόγω της ανησυχίας για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα και του φόβου τους για τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» ή «κυβέρνησης ηττημένων».

Συμπερασματικά η ΝΔ θα συνεχίσει να «πλαγιοκοπεί» τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου οι οποίοι φοβούνται τα «πειράματα» και την πολιτική αστάθεια με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Νέο σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες της στον τομέα της Υγείας

Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλουμε επανάσταση στην αναμόρφωση του ΕΣΥ»