ΚΟΣΜΟΣ

Microsoft: Ζητά από το προσωπικό που εργάζεται στην Κίνα να μετεγκατασταθεί σε άλλη χώρα

microsoft
Photo: AP

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε προηγμένα μικροτσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ζητά από τμήμα του προσωπικού της που εδρεύει στην Κίνα να εξετάσει το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης εκτός της χώρας, δήλωσε η εταιρεία , καθώς οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ επιδεινώνονται εν μέσω ενός αγώνα δρόμου για τεχνολογία αιχμής.

Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με το σκεπτικό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του στρατού της χώρας, πυροδοτώντας εντάσεις που έχουν ασκήσει πίεση στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Η Microsoft ζητά από περίπου 700 έως 800 άτομα που ασχολούνται με τη μηχανική εκμάθηση και άλλες εργασίες που σχετίζονται με το cloud computing να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση.

"Η παροχή εσωτερικών ευκαιριών αποτελεί τακτικό μέρος της διαχείρισης της πολυεθνικής επιχείρησής μας. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, μοιραστήκαμε μια προαιρετική ευκαιρία εσωτερικής μεταφοράς με ένα υποσύνολο υπαλλήλων", δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft σε δήλωση που εστάλη μέσω email, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό των εργαζομένων στους οποίους έστειλε το αίτημα.

Η Microsoft παραμένει προσηλωμένη στην Κίνα και θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται εκεί και σε άλλες αγορές, δήλωσε ο εκπρόσωπος.