ΚΟΣΜΟΣ

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Σκηνές... κονσέρβες και ένα πολύχρωμο πλήθος στην καρδιά του Λονδίνου

Τεράστια επιχείρηση ασφαλείας στο Λονδίνο
Τεράστια επιχείρηση ασφαλείας στο Λονδίνο
ΑΡ

Στέψη του Βασιλιά Καρόλου: Το κέντρο του Λονδίνου έχει γεμίσει με κατασκηνωτές εφοδιασμένους με κονσέρβες, ποτά και σκηνές, ένα πολύχρωμο πλήθος ανυπομόνο να δώσει το παρών σε μία ιστορική στιγμή

Οπαδοί της μοναρχίας, θαυμαστές του βασιλιά Καρόλου από το Ηνωμένο Βασίλειο και από όλο τον κόσμο γεμίζουν ήδη ασφυκτικά το Λονδίνο, απο τις αρχές της εβδομάδας με στόχο να βρουν μια προνομιακή θέση κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε έναν οικισμό που ονομάζεται με περιπαικτική διάθεση «κατασκήνωση του Καρόλου».

Ο 36χρονος Τόμι Λόουν επέτρεψε στα παιδιά και την ανιψιά του να μην πάνε σχολείο αυτή την εβδομάδα για να μπορέσουν να βρεθούν στο Λονδίνο για τη στέψη. Τους έχει στήσει ένα τραπέζι για να κάνουν εργασίες που σχετίζονται με τη βασιλική οικογένεια και επισκέπτονται ένα γειτονικό ταχυφαγείο για ζεστά γεύματα.

Ένα άλλο ζευγάρι πέταξε από τη Νέα Ζηλανδία για ένα ταξίδι που θα τους κοστίσει 5.000 λίρες και έχει κατασκηνώσει κοντά σε μια ομάδα γυναικών με το προσωνύμιο «Tα Χρυσά Κορίτσια» αφού συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο και συμφώνησαν να επανενωθούν για τη στέψη.

Πολλοί κοιμούνται σε σκηνές - ένας άντρας έχει ήδη κλέψει δύο -ενώ κάποιοι κοιμούνται απλώς στο έδαφος και με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες, πολλοί είναι πιθανό να βραχούν πολύ.

Υπάρχει μια εορταστική ατμόσφαιρα στο Mall σήμερα, με το συγκεντρωμένο πλήθος να μοιράζεται φαγητό, ποτό και να επιτηρούν ο ένας τα υπάρχοντα του άλλου εάν χρειάζεται να πάνε τουαλέτα ή σε κάποιο κοντινό κατάστημα. Επιτήδειοι έχουν ήδη ληστέψει βασιλικούς θαυμαστές που έχουν κατασκηνώσει, με ορισμένους να κλέβουν ακόμη και αφύλακτες σκηνές.

Στη βρετανική πρωτεύουσα έχει στηθεί επί του παρόντος η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία χιλιάδες αστυνομικούς και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε υπηρεσία. Περισσότεροι από 29.000 αστυνομικοί θα είναι επι ποδός το Σάββατο 6 Μαϊου για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με τον υπουργό Ασφαλείας Τομ Τάγκενχαντ.

«Δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση», είπε ο υπουργός στο Sky News. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η προετοιμασία για την εκδήλωση χρειάστηκε μήνες προγραμματισμού, λαμβάνοντας υπόψη οποιονδήποτε αριθμό διαφορετικών απειλών. Είναι «μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ασφαλείας που η χώρα έχει εκπονήσει» πρόσθεσε.