Σύνδρομο ξεχασμένου μωρού: Τρεις θάνατοι σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ

Newsbomb

ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύνδρομο ξεχασμένου μωρού: ρία μικρά παιδιά μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη ζωή τους «ξεχασμένα» μέσα στα αυτοκίνητα των οικογενειών τους 

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η έξαρση του συνδρόμου ξεχασμένου μωρού στις ΗΠΑ, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι μικρών παιδιών από θερμοπληξία Ουάσινγκτον, Τέξας και Φλόριντα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε μία ανάδοχη μητέρα που άφησε το βρέφος στο πάρκινγκ της δουλειάς της στην πόλη Τακόμα της Ουάσινγκτον. Η γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου όπου εργάζεται, αλλά ξέχασε μέσα το ενός έτους βρέφος που είχε αναλάβει να μεγαλώσει. Εννέα ώρες μετά όταν ολοκλήρωσε τη βάρδιά της, ήταν ήδη αργά για το παιδί.

Η δεύτερη περίπτωση έρχεται από το Χιούστον του Τέξας. Πρόκειται για δύο αδελφάκια, ηλικίας 2 και 4 ετών, που έπαιζαν -χωρίς την επίβλεψη κάποιου γονέα ή άλλου ενήλικου- όταν ξαφνικά κλειδώθηκαν στο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι τους.

Τα εντόπισε περαστικός. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατος του 4χρονου αγοριού, ενώ το κοριτσάκι εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα νοσηλείας, αλλά μέρα με τη μέρα η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να βελτιώνεται όλο και περισσότερο.Η τρίτη περίπτωση με «πρωταγωνιστή» ένα 11 μηνών βρέφος, που είχε επίσης άδοξο τέλος, σημειώθηκε στο Παλμ Μπέι της Φλόριντας στις 28 Μαΐου.

Ο λόγος που το μωρό έμεινε μόνο στο αυτοκίνητο και έπαθε θερμοπληξία, ήταν γιατί οι γονείς θεώρησαν ότι δεν θα μπορούσε να πάθει κάτι κακό, εάν το άφηναν για λίγη ώρα μέσα στο όχημα και να πάνε στην εκκλησία. Όταν όμως γύρισαν το βρήκαν νεκρό.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved