Mπάιντεν: Η νέα επική «τούμπα», οι φήμες για την υγεία του και η μάχη για τον Λευκό Οίκο

Newsbomb

O Τζο Μπάιντεν σκόνταψε και έπεσε σε δημόσια εκδήλωση
Α.Ρ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «μία χαρά» αφού παραπάτησε και έπεσε σε εκδήλωση στο Κολοράντο, δήλωσαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. Οι φήμες ωστόσο για την υγεία του και οι επικρίσεις για τις φυσικές και πνευματικές του ικανότητες οργιάζουν

Ο Τζο Μπάιντεν σκόνταψε σε ένα σακουλάκι με άμμο ενώ μοίραζε διπλώματα σε μια τελετή αποφοίτησης στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας σε ηλικίσ 80 ετών, κατάφερε να σταθεί στα πόδια του και φάνηκε να μην τραυματίστηκε μετά την πτώση της Πέμπτης (1/6)

«Μου έβαλαν σακούλες με άμμο!» αστειεύτηκε στους δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε στον Λευκό Οίκο λίγο μετά. Έμεινε όρθιος για περίπου μιάμιση ώρα για να κάνει χειραψία σε καθέναν από τους 921 απόφοιτους.

Το βίντεο εμφανίζει τον Μπάιντεν να δείχνει έναν από τους δύο σάκους άμμου, καθώς ένας αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο μέλη της μυστικής υπηρεσίας του, τον βοήθησαν να σηκωθεί. Εθεάθη να επιστρέφει στη θέση του χωρίς βοήθεια και αργότερα να επιστρέφει στην αυτοκινητοπομπή του όταν τελείωσε η τελετή.

«Υπήρχε ένα σακουλάκι με άμμο στη σκηνή ενώ έδινε τα χέρια», έγραψε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Μπεν Λάμπολτ. «Είναι καλά». Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ είπε ότι ο Μπάιντεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με «ένα μεγάλο χαμόγελο», αν και ένας δημοσιογράφος σημείωσε ότι δεν έλαβε ερωτήσεις πριν από την πτήση.

Οι επικριτές του λένε ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για να υπηρετήσει δεύτερη θητεία ως πρόεδρος. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ψηφοφόρων ανησυχεί για την προχωρημένη ηλικία του. Αν κέρδιζε θα ήταν 82 ετών στην αρχή της δεύτερης θητείας του.

Αυτό το φθινόπωρο, έπεσσε επίσης από το ποδήλατό του, ενώ σκόνταψε καθώς ανέβαινε τις σκάλες του Air Force One, εντείνοντας την ανησυχία για την κατάστασή του. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για να αντιμετωπίσει τον Μπάιντεν στις εκλογές του Λευκού Οίκου το 2024, αντέδρασε στο περιστατικό από μια προεκλογική εκδήλωση στην Αϊόβα, λέγοντας ότι «το όλο θέμα είναι τρελό».

«Ελπίζω να μην τραυματίστηκε», είπε ο 76χρονος Τραμπ, ο οποίος συχνά αναφέρεται περιπαικτικά στην ηλικία του Μπάιντεν. «Αυτό δεν είναι εμπνευσμένο». «Πρέπει να είσαι προσεκτικός με αυτό γιατί δεν το θέλεις - δεν το θέλεις. Ακόμα κι αν πρέπει να κατέβεις τη ράμπα», πρόσθεσε ο Τραμπ, αναφερόμενος προφανώς στο δικό του προσεκτικό περπάτημα, που έγινε πρωτοσέλιδο. το 2020. Είπε τότε ότι η ράμπα στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης ήταν ολισθηρή και παραμέρισε τις ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την υγεία του ως ψευδείς ειδήσεις.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ένας άλλος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για το 2024, αντέδρασε επίσης στην πτώση κατά τη διάρκεια εκστρατείας στο Νιου Χάμσαϊρ: «Ελπίζουμε και ευχόμαστε στον Τζο Μπάιντεν ταχεία ανάρρωση από τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να έχει υποστεί. Αλλά ευχόμαστε επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ταχεία ανάρρωση από τους τραυματισμούς που υπέστη λόγω του Τζο Μπάιντεν και των πολιτικών του».

Η τελευταία φυσική εξέταση του Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο. Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, δρ. Κέβιν Ο' Κόνορ, έγραψε τότε: «Ο Πρόεδρος παραμένει ικανός για τα καθήκοντά του και εκτελεί πλήρως όλες τις ευθύνες του χωρίς εξαιρέσεις ή προσαρμογές».

Ο δρ Ο' Κόνορ πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν περπατά με «δύσκαμπτο βάδισμα», που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φθορά της σπονδυλικής στήλης και σε νευρική βλάβη στα πόδια του, αλλά ότι η κατάστασή του παρέμεινε αμετάβλητη από μια προηγούμενη φυσική κατάσταση τον Νοέμβριο του 2021. Ο Μπάιντεν βέβαια δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που παραπατάει μπροστά στις κάμερες.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραπάτησε περπατώντας τις σκάλες σε μια εκδήλωση το 2012, ενώ ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ έπεσε από τις σκάλες του Air Force One το 1975.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved