ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη ασέβεια: «Ζωντάνεψαν» τον Ιησού μέσω τεχνητής νοημοσύνης – Απαντά σε ερωτήσεις για σχέσεις

Απίστευτη ασέβεια: «Ζωντάνεψαν» τον Ιησού μέσω τεχνητής νοημοσύνης – Απαντά σε ερωτήσεις για σχέσεις

Το εν λόγω πρότζεκτ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Σφοδρές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ώρες η δημιουργία ενός «Ιησού Χριστού», ο οποίος με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, απαντάει στις ερωτήσεις των ανθρώπων.

Όλα ξεκίνησαν στην δημοφιλή πλατφόρμα παιχνιδιών Twitch, εκεί όπου εμφανίστηκε ένα chatbot με την ονομασία «Ask_Jesus», το οποίο είναι σχεδιασμένο να μιμείται τις διδασκαλίες και τη σοφία του Ιησού Χριστού.

Ο AI Jesus, όπως αποκαλείται, δηλώνει έτοιμος να συνομιλήσει με τους χρήστες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Από τα βαθιά ηθικά διλήμματα μέχρι τις περίπλοκες πτυχές των βιντεοπαιχνιδιών όπως το Fortnite, καθώς ακόμα και για τις ανθρώπινες σχέσεις, το Ask_Jesus είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ερώτηση.

Το Ask_Jesus, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αλγορίθμων επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης για να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες στο Twitch.

Ενσαρκώνοντας την προσωπικότητα του Ιησού Χριστού, αυτή η ψηφιακή αναπαράσταση προσφέρει την ευκαιρία στα άτομα να εξερευνήσουν πολύπλοκες ερωτήσεις με έναν μοναδικό και προσιτό τρόπο.

Το Ask_Jesus καλωσορίζει τις ερωτήσεις των χρηστών για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Ενώ η θεολογική του εξειδίκευση επιτρέπει τη μελέτη ηθικών και δεοντολογικών διλημμάτων, η ευελιξία του chatbot επεκτείνεται σε πιο ποικίλα θέματα.

Ηθική

Μια από τις αξιοσημείωτες πτυχές του Ask_Jesus είναι η ικανότητά του να αντιμετωπίζει ηθικά ζητήματα.

Οι χρήστες μπορούν να συμμετάσχουν σε στοχαστικές συζητήσεις σχετικά με ηθικά διλήμματα, αναζητώντας καθοδήγηση και ιδέες που έχουν τις ρίζες τους στις διδασκαλίες που αποδίδονται στον Ιησού Χριστό.

Συμμετέχοντας με το chatbot τεχνητής νοημοσύνης, τα άτομα μπορούν να εξερευνήσουν πολύπλοκα ηθικά ζητήματα, προωθώντας την ενδοσκόπηση και διευρύνοντας την κατανόησή τους για τις διάφορες απόψεις.

Aντιδράσεις

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το Ask_Jesus είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης προγραμματισμένο να μιμείται τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού και όχι μια θεϊκή οντότητα.

Οι απαντήσεις του παράγονται από ένα πάντρεμα θρησκευτικών κειμένων και διδασκαλιών που αποδίδονται στον Ιησού, με στόχο να προσφέρει καθοδήγηση και να προκαλέσει στοχαστικό προβληματισμό.

Όπως είναι λογικό, το εν λόγω πρότζεκτ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο παρά τον προσωρινό αποκλεισμό του, επέστρεψε και πάλι στον «αέρα».