ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Titan: Εφιαλτικό σενάριο για το τι συνέβη δίνει ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος

Υποβρύχιο Titan: Εφιαλτικό σενάριο για το τι συνέβη δίνει ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος

Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο το υποβρύχιο Titan μπορεί να συνθλιβεί λόγω ενδόρρηξης, δηλαδή της έκρηξης προς τα μέσα και που «χρησιμοποιείται στα πυρηνικά όπλα». 

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λιόλιος δίνει ένα πραγματικά εφιαλτικό σενάριο για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο αγνοούμενο από την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023, υποβρύχιο Titan, για το οποίο οι 96 ώρες προθεσμία που είχε για την επάρκεια οξυγόνου έληξε σήμερα, Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 σις 14:08.

Ο καθηγητής, λοιπόν, Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Επιστημών μίλησε στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι μόνο «από θαύμα» θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διάσωση των δισεκατομμυριούχων του «Titan», δεδομένου ότι «κατά πάσα πιθανότητα το υποβρύχιο έχει συνθλιβεί λόγω πίεσης».

Μάλιστα, αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, είναι αυτό της ενδόρρηξης, δηλαδή της έκρηξης προς τα μέσα και που «χρησιμοποιείται στα πυρηνικά όπλα».

«Κάθε φορά που κατεβαίνουμε 10 μέτρα στη θάλασσα, έχουμε αύξηση της πίεσης κατά 1 ατμόσφαιρα. Δύο ατμόσφαιρες έχουμε μέσα στα λάστιχα. Εδώ έχουμε 350 ατμόσφαιρες στα 3.500 μέτρα που κατέβηκε το βαθυσκάφος, δηλαδή 35 φορές πάνω από την πίεση που αντιλαμβάνεται το κορμί μας», δήλωσε ο Θεόδωρος Λιόλιος.

Σχετικές ειδήσεις