ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Έντονη φημολογία για το όνομα του νέου υπουργού Άμυνας - Ο Αλεξέι Ντιούμιν στη θέση Σόιγκου

putin
twitter

Το όνομα που «ακούγεται» ως επικρατέστερο τις τελευταίες ώρες είναι του νυν Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Τούλα πρώην επικεφαλής σωματοφύλακα του Πούτιν

Το όνομα του ανθρώπου που θα αντικαταστήσει τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος τελεί υπό απομάκρυνση κατ' απαίτηση του Πριγκόζιν, ανζητούν τα ρωσικά ΜΜΕ με τη φημολογία «φουντώνει» και μέσω social media.

Το όνομα που «ακούγεται» ως επικρατέστερο τις τελευταίες ώρες είναι του Αλεξέι Ντιούμιν. Νυν Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Τούλα (από το 2016) και πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και επικεφαλής σωματοφύλακα του Πούτιν.

Στο παρελθόν, υπηρέτησε ως επικεφαλής φρουρός ασφαλείας και βοηθός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προτού προαχθεί στην ηγεσία των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού, όπου επέβλεψε την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Το επόμενο έτος έγινε Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας. Κατέχει τον βαθμό του αντιστράτηγου και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πούτιν σώζοντας τον πρόεδρο από «βέβαιο θάνατο» τρομάζοντας μια αρκούδα που προσπάθησε να εισβάλει σε μια απομακρυσμένη προεδρική ορεινή κατοικία.