ΚΟΣΜΟΣ

Tζούλιαν Σαντς: Η ανατριχιαστική συνέντευξη του ηθοποιού πριν χαθεί στα βουνά της Καλιφόρνια

O Βρετανός ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς
O Βρετανός ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς
Α.Ρ

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις πριν από το θάνατό του, ο ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς είχε πει πως είχε ανακαλύψει η ανθρώπινα υπολειμμάτα σε μία από τις αναρριχήσεις του.

Ο Βρετανός ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς - τα λείψανα του οποίου ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα μετά την εξαφάνισή του στα βουνά της νότιας Καλιφόρνια -είχε πει λίγο πριν φύγει από τη ζωή πως είχε βρει και ο ίδιος λείψανα ενώ βρισκόταν σε αναρρίχηση

«Έχω βρει τρομακτικά πράγματα στα βουνά, όταν ξέρεις ότι βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε είναι στο Eiger είτε στις Άνδεις», είχε πει ο Σαντς στους Radio Times πέρυσι, μήνες πριν εξαφανιστεί στη σόλο πεζοπορία του.

«Μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με ανθρώπινα λείψανα και αυτό μπορεί να σε κάνει να ανατριχιάσεις. Δεν είναι απαραίτητα υπερφυσικό, είναι ίσως πολύ φυσικό, αυτό που θα έλεγα υπερφυσικό», είπε ο ηθοποιός της ταινίας «Δωμάτιο με θέα». Ο Σαντς κηρύχθηκε αγννούμενος από τη σύζυγό του στις 13 Ιανουαρίου, όταν δεν επέστρεψε από το σόλο εγχείρημά του στο όρος Baldy στην οροσειρά San Gabriel.

«Βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τη φύση και η μεγάλη φύση αποκαλύπτεται με όλη της τη δύναμη. Μπορεί να μας οδηγήσει πάνω από ένα κατώφλι υπερευαισθησίας σε ένα βασίλειο φυσικών δυνάμεων», είχε πει ο Σαντς, μιλώντας για τους κινδύνους στις προσπάθειές του για εξερεύνηση της φύσης.

Το γραφείο του Σερίφη της κομητείας San Bernardino διεξήγαγε οκτώ ξεχωριστές επίγειες και εναέριες έρευνες —πιο πρόσφατη στις 17 Ιουνίου— για να εντοπίσει τον Σαντς αλλά απέτυχε στις προσπάθειές του, με τις αρχές να κατηγορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων, της κακής ορατότητας και των παγετώνων. Την περασμένη εβδομάδα, πεζοπόροι στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν τα λείψανα του Σαντς στην έρημο Mount Baldy.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν ακούραστα για να εντοπίσουν τον κύριο Σαντς», ανέφερε το τμήμα σε δήλωση. Ο ιατροδικαστής της κομητείας San Bernardino επιβεβαίωσε αργότερα ότι τα οστά που βρέθηκαν ειναι δικά του, τερματίζοντας την εκτεταμένη αναζήτηση για τον βρετανικής καταγωγής ηθοποιό. Η αιτία θανάτου του Σαντς βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο ηθοποιός ήταν αφοσιωμένος ορειβάτης, αλλά αποκάλυψε ότι τα τελευταία χρόνια ο ίδιος και οι «φίλοι» του είχαν «σταματήσει να πηγαίνουν στα βουνά» επειδή οι όψεις του βράχου έγιναν πιο ασταθείς με την κλιματική αλλαγή και η ηλικία του τον δυσκόλευε στις απαιτητικές σωματικά εξερευνήσεις.

«Αν δεν έχεις πραγματικά την επιθυμία για την ανάβαση μιας διαδρομής, αν δεν είσαι απόλυτα αφοσιωμένος, γίνεται πολύ πιο επικίνδυνο», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους Radio Times. Το όρος Baldy θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες κορυφές στην Καλιφόρνια. Από το 2020, άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να ανέβουν στο βουνό.