ΚΟΣΜΟΣ

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Οι περούκες και οι μεταμφιέσεις του αρχηγού της Wagner

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Οι περούκες και οι μεταμφιέσεις του αρχηγού της Wagner
Twitter / NEXTA @nexta_tv

Το υλικό βρέθηκε στην έφοδο που έκαναν στη βίλα του του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας 

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έναν έφοδο στο «παλάτι» του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στην Αγία Πετρούπολη. Στην έφοδο αυτή βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά, ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και ένα ντουλάπι γεμάτο... με περούκες.

Η εφημερίδα Izvestia έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με ένοπλους αξιωματικούς να ερευνούν το μέγαρο του Πριγκόζιν, την ώρα που ο αρχηγός της Wagner ήταν εξόριστος στη Λευκορωσία.

Οι εικόνες από την έφοδο περιλαμβάνουν μια μεγάλη ντουλάπα που περιείχε πολλές και διαφορετικές περούκες χρώματος και στιλ.

Μάλσιτα δημοσιεύτηκαι και μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ο Πρικόζιν να φορά τις περούκες ως μέρος διαφόρων μεταμφιέσεων. Αυτές οι φωτογραφίες διέρρευσαν από υποστηριζόμενα από το κράτος ρωσικά κανάλια στο Telegram.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι - υποστηρικτές πάντως του Πριγκόζιν - οι οποίοι αναφέρουν ότι η διαρροή τέτοιου είδους φωτογραφιών πιθανώς να παραβιάζει τους αυστηρούς νόμους περί εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, δεδομένου ότι ο Πριγκόζιν ενεργούσε ως κρατικός πράκτορας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σήμερα, 6 Ιουλίου 2023, αποκάλυψε πως ο Πριγκόζιν γύρισε στην Αγία Πετρούπολη - αλλά η ακριβής του τοποθεσία παραμένει άγνωστη. Παράλληλα, αρκετοί μαχητές του έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν, επίσης, ότι ο δισεκατομμυριούχος Πριγκόζιν είχε χρησιμοποιήσει τις μεταμφιέσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε μία εκ των μεταμφιέσεων ο επικεφαλής της Wagner εμφανίζεται ως υπάλληλος του υπουργείου Άμυνας στο Σουδάν, ενώ σε μια άλλη εμφανίζεται μεταμφιεσμένος ως βοηθός διπλωμάτη από το Άμπου Ντάμπι.

Άλλες του μεταμφιέσεις τον εμφανίζουν να παριστάνει διάφορους στρατιωτικούς από τη Λιβύη.

Το κανάλι Telegram Trinadtsatiy δήλωσε: «Η ραχοκοκαλιά της PMC της Wagner αποτελείται από ανθρώπους της GRU και δεν είναι ηλίθιοι. Τέτοιες μεταμφιέσεις χρειάζονται είναι απαραίτητες σε γειτονικές χώρες και στην πραγματικότητα αποτελούν επιχειρησιακές πληροφορίες».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντον Γερασένκο δήλωσε: «Δεν πρόκειται για πλάνα από κάστινγκ για ρόλο σε φτηνή κωμωδία, αλλά για selfie του Πριγκόζιν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Στις περισσότερες από τις φωτογραφίες, ο χθεσινός "Ήρωας της Ρωσίας" εμφανίζεται με λιβυκή στολή με λιβυκές επωμίδες και στοιχεία συνωμοσίας. Ο σκοπός της διαρροής ήταν να δυσφημιστεί ο Prigozhin ο οποίος σκότωνε με βαριοπούλα τους ενοχλητικούς, ενέκρινε τα βασανιστήρια και τη βία στο μέτωπο, αλλά απέτυχε με την ανταρσία του στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας του Πούτιν Σεργκέι Σόιγκου».

Σχετικές ειδήσεις