ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος στο «παλάτι» του Πριγκόζιν: Βρέθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, περούκες και άλλα... περίεργα

Έφοδος στο «παλάτι» του Πριγκόζιν: Βρέθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, περούκες και άλλα... περίεργα
AP NewsRoom

Πολυτέλεια, σπα, χρήματα, βαριοπούλες και φωτογραφίες με τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν είναι μερικά από τα ευρήματα από την έφοδο στην πολυτελή κατοικία στη Ρωσία

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έναν έφοδο στο «παλάτι» του επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, στην Αγία Πετρούπολη. Στην έφοδο αυτή βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά, ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και ένα ντουλάπι γεμάτο... με περούκες.

Την εν λόγω - υπερπολυτελή - κατοικία ο Πριγκόζιν φέρεται πως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την αποτυχημένη ανταρσία.

Η εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε εικόνες και βίντεο από την έφοδο στις οποίες διαφαίνονται τα πλαστά διαβατήρια που βρέθηκαν, καθώς και μια φωτογραφία με κορνίζα που φέρεται να δείχνει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν.

Επιπλέον, σε άλλες φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατοικίας φαίνονται ένα πιάνο με ουρά στη βάση μιας σπειροειδούς μαρμάρινης σκάλας, ένας χώρος σπα και σάουνας, όπως και εσωτερική πισίνα.

Εντύπωση, δε, προκαλεί και μία υπερμεγέθης βαριοπούλα πάνω στην οποία αναφέται «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις». Η βαριοπούλα βρίσκεται μέσα σε αίθουσα μπιλιάρδου.

Ακόμα, στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες, υπάρχει και μια ιδιωτική αίθουσα προσευχής, διακοσμημένη με πολλές θρησκευτικές εικόνες από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με την FSB, βρέθηκαν τεράστια ποσά σε μετρητά σε διάφορα νομίσματα, όπως και μια στρατιωτική στολή με περίπου δύο δωδεκάδες μετάλλια.

Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία από τις 24 Ιουνίου, όπου διέφυγε με την βνοήθεια του Λουκασένκο μετά την αποτυχημένη ανταρσία κατά του Πούτιν.

Σχετικές ειδήσεις