ΚΟΣΜΟΣ

BBC: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο

BBC: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο
Huw Edwards
AP

O παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται ότι πλήρωνε ένα νεαρό άτομο για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου είναι ο Χιου Έντουαρντς

Ο Huw Edwards είναι ο παρουσιαστής του BBC που κατηγορείται για το σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε πρόσφατα.

Η Vicky Flind, η σύζυγός του, τον κατονόμασε ως τον παρουσιαστή του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με πληρωμές για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου.

Στη δήλωσή της, η Vicky Flind ανέφερε ότι ο σύζυγός της «πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και τώρα «λαμβάνει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη», ενώ ζήτησε την προστασία της ιδιωτικής ζωής της οικογένειάς της.

Το όνομα του Huw Edwards αποτελούσε μυστικό για το βρετανικό δίκτυο υπό τον φόβο αγωγών και μηνύσεων σε περίπτωση που αποκαλυπτόταν ποιος ήταν ο γνωστός παρουσιαστής που φέρεται να πλήρωνε ανήλικο για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες, ενώ έκανε μαζί του και βιντεοκλήσεις.

Η αστυνομία του Λονδίνου από την πλευρά της ανέφερε ότι δεν φαίνεται να έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα σε αυτή την υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Σημειώνεται ότι Huw ήταν ο άνθρωπος που είχε ανακοινώσει τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο BBC, με τη δικιά του εκφώνηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου τότε παγκοσμίως.

Σκάνδαλο BBC: Οι βαριές κατηγορίες για τον παρουσιαστή - Τα απειλητικά μηνύματα και οι άσεμνες φωτογραφίες

Ο παρουσιαστής σταρ τέθηκε σε αναστολή το Σαββατοκύριακο αφότου η Sun ισχυρίστηκε ότι είχε πληρώσει δεκάδες χιλιάδες λίρες σε ένα νεαρό άτομο με αντάλλαγμα σεξουαλικές φωτογραφίες. Ωστόσο, την Τρίτη, προέκυψαν άλλοι τρεις ισχυρισμοί, με τον παρουσιαστή του BBC, Τζέρεμι Βάιν, να λέει ότι ο παρουσιαστής που εμπλέκεται «θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί δημόσια».

Σύμφωνα με τη Sun, ένας 23χρονος ισχυρίστηκε τώρα ότι ο αστέρας παραβίασε τους κανόνες του lockdown για να τον συναντήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2021. Φέρεται να ταξίδεψε στο σπίτι του ατόμου σε μια στιγμή που οι περιορισμοί κατά της COVID-19 εμπόδιζαν τους ανθρώπους να συναντήσουν οποιονδήποτε εκτός του νοικοκυριού ή της «φούσκας» τους.

Η εφημερίδα αναφέρει οτι είχε δει μηνύματα που υποδηλώνουν ότι ο παρουσιαστής έστειλε μετρητά και ζήτησε και έλαβε μια ήμίγυμνη φωτογραφία. «Ήμουν πολύ σοκαρισμένος που παραβίασε τους κανόνες για να έρθει να με συναντήσει λόγω αυτού που είναι. Ήμουν απλώς ένα τυχαίο άτομο στο διαδίκτυο» είπε ο 23χρονος.

Τρεις πληρωμές φέρεται να πραγματοποιήθηκαν στον λογαριασμό του στο PayPal - 200 λίρες την ημέρα της επίσκεψης, μαζί με άλλες δύο συναλλαγές των 200 και των 250 λιρών. Ξεχωριστά, η Sun δημοσίευσε επίσης μηνύματα που φέρεται να στάλθηκαν σε ένα 17χρονο μετά από μια συνομιλία που ξεκίνησε στο Instagram τον Οκτώβριο του 2018.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα μηνύματα περιείχαν emoji αγάπης και φιλιά. Το άτομο, 22 ετών σήμερα, φέρεται να είπε: «Κοιτάζοντας πίσω τώρα, μου φαίνεται ανατριχιαστικό γιατί μου έστελνε μηνύματα όταν ήμουν ακόμα στο σχολείο». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι ένιωσαν «απειλούμενοι»

Νωρίτερα την Τρίτη (11/7), ένα άτομο γύρω στα 20 είχε γίνει το δεύτερο που έκανε παράπονο για την παρουσιάστρια. Μιλώντας στο BBC News, είπαν ότι ένιωσε να απειλείται από το άγνωστο αστέρι. Εικάζεται ότι ο άνδρας επικοινώνησε ανώνυμα σε μια εφαρμογή γνωριμιών - και φέρεται να πίεσε να συναντηθούν, αλλά δεν το έκαναν ποτέ.

Όταν το άτομο άφησε να εννοηθεί στο διαδίκτυο ότι μπορεί να κατονομάσει τον παρουσιαστή, του εστάλησαν υβριστικά μηνύματα, ανέφερε το BBC. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ανέφερε ότι είχε δει «έναν αριθμό απειλητικών μηνυμάτων» και είχε επαληθεύσει ότι είχαν σταλεί από έναν αριθμό τηλεφώνου που ανήκε στον παρουσιαστή.

Ο καταγγέλλων είπε στο BBC ότι είχε τρομάξει από τη δύναμη που είχε ο παρουσιαστής και τις απειλές στα μηνύματα. Το BBC News είπε ότι επικοινώνησε με τον ανώνυμο σταρ μέσω του δικηγόρου του, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Το σκάνδαλο στον τηλεοπτικό σταθμό ξεκίνησε όταν μια μητέρα και ένας πατριός ισχυρίστηκαν ότι ο παρουσιαστής είχε πληρώσει 35.000 λίρες στο παιδί τους, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει κοκαΐνη. Οι καταγγελίες προφανώς χρονολογούνται από το 2020, όταν ο νεαρός ήταν 17 ετών.

Είναι πλέον 20 ετών και ο δικηγόρος τους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ως «σκουπίδια» και επέμεινε ότι «τίποτα ακατάλληλο» δεν είχε συμβεί με τον παρουσιάστή. Ωστόσο, οι γονείς του επέμειναν στους ισχυρισμούς τους Το BBC παραδέχτηκε χθες (11/7) ότι δεν υπέβαλε ισχυρισμούς για το πρώτο νεαρό άτομο στον παρουσιαστή παρά μόνο επτά εβδομάδες αφότου αναφέρθηκαν για πρώτη φορά.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ προέτρεψε «οποιονδήποτε έχει πέσει θύμα στη φύση αυτών των καταγγελιών» να «προσέλθει για να διασφαλίσει ότι θα υποστηριχθεί και ότι θα εξεταστούν οι ισχυρισμοί του». Το BBC δημοσίευσε το δικό του χρονοδιάγραμμα των γεγονότων σχετικά με το πώς αντιμετωπίστηκαν οι ισχυρισμοί σχετικά με τον πρώτο νεαρό.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από το BBC να σταματήσει τις διαδικασίες, ενώ οι αστυνομικοί αξιολογούν εάν έχει διαπραχθεί εγκληματική ενέργεια.