ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή στο σκάνδαλο του BBC: Ο δικηγόρος του θύματος «αδειάζει» τους γονείς -«Καταγγελία σκουπίδι»

Σκάνδαλο στο BBC
Σκάνδαλο στο BBC
ΑΡ

Μυστήριο γύρω από το ροζ σκάνδαλο που συγκλονίζει το BBC. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον νεαρό που φέρεται να λάμβανε χρήματα από διάσημο παρουσιαστή του BBC για να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες, αμφισβητεί την εκδοχή της μητέρας του για τα γεγονότα

Νέα τροπή λαμβάνει το σκάνδαλο με το διάσημο παρουσιαστή που συγκλονίζει το ΒΒC. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την εφημερίδα Sun την Παρασκευή, ένας παρουσιαστής γνωστός σε εκατομμύρια Βρετανούς - ο οποίος δεν κατονομάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα- πλήρωσε έναν έφηβο για γυμνές φωτογραφίες σε διάστημα τριών ετών. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο νεαρός ήταν 17 ετών.

Η μητέρα του νεαρού που είναι σήμερα 20 ετών, είπε στη Sun την Κυριακή οτι το παιδί της είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να λάβει κρακ. Απαντώντας στην επιστολή του δικηγόρου τη Δευτέρα, η Sun ανέφερε ότι το BBC απέτυχε να ενεργήσει μετά από καταγγελία σχετικά με τη συμπεριφορά του παρουσιαστή και πρέπει τώρα να «διερευνήσει σωστά».

Αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας εργάζονται για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για ποινικό αδίκημα, αλλά λένε ότι «δεν υπάρχει έρευνα αυτή τη στιγμή». Ο παρουσιαστής στο μεταξύ έχει τεθεί σε αναστολή και το BBC λέει ότι εργάζεται για να «αποκαταστήσει τα γεγονότα». Ο Τιμ Ντέιβι, ο γενικός διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, πιθανότατα θα εμφανιστεί αργότερα σε συνέντευξη Τύπου για τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της εταιρείας

Ο δικηγόρος του νεαρού αμφισβητεί τις καταγγελίες

Και ενώ ο θόρυβος συνεχίζεται, ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον νεαρό αμφισβήτησε την περιγραφή των γεγονότων των γονέων, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς τους «σκουπίδια» και λέγοντας ότι «δεν έχει γίνει τίποτα ακατάλληλο ή παράνομο»

Ο δικηγόρος είπε ότι ο νεαρός είχε στείλει μια άρνηση στην εφημερίδα Sun σχετικά με τους ισχυρισμούς που έκανε η μητέρα του πριν η εφημερίδα δημοσιεύσει την ιστορία την Παρασκευή. Η Sun επανήλθε λέγοντας ότι έχει δει αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της μητέρας και δηλώνοντας ότι η καταγγελία των γονέων «δεν έγινε πράξη από το BBC».

Ο δικηγόρος του νεαρού είπε επίσης ότι το ρεπορτάζ του Τύπου ισοδυναμούσε με παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και επέκρινε τόσο τη Sun όσο και το BBC επειδή δεν ήρθαν σε επαφή με τον πελάτη του. Ο 20χρονος πρόσθεσε είναι αποξενωμένος από τη μητέρα και τον πατριό του, οι οποίοι κατήγγειλαν τους ισχυρισμούς στην εφημερίδα.

«Το BBC είπε ψέματα»

Η οικογένεια του νεαρού ωστόσο επιμένει, κατηγορώντας το BBC ότι αγνόησε τη μαρτυρία-βόμβα που έδωσαν πριν από επτά εβδομάδες. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είδε η Sun δείχνουν ότι ο πατριός έδωσε στον BBC στις 19 Μαΐου τραπεζικές δηλώσεις με λεπτομέρειες για τεράστιες πληρωμές από τον αστέρα του BBC

Η οικογένεια είπε επίσης ότι μίλησε μόνο και μόνο για να βοηθήσει να σωθεί το ευάλωτο, εξαρτημένο παιδί τους. Παραπονέθηκαν στο BBC όπως είπαν, λίγες ώρες αφότου ο παρουσιαστής προσπάθησε να συναντήσει τον νεαρό σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο πατριός του επιμένει ότι ήθελε μόνο να κάνει τον αστέρα να σταματήσει να στέλνει μετρητά. Και πρόσθεσε: «Χωρίς τα χρήματα, το παιδί της συντρόφου μου δεν θα έπαιρνε ναρκωτικά» και ισχυρίζεται οτι έχει στην κατοχή του στιγμιότυπα οθόνης από την επικοινωνία μεταξύ του παιδιού και του σταρ.

Ο παρουσιαστής καταγγέλλουν, παρέμεινε στον αέρα και δεν του έγινε καν επίπληξη μέχρι που η Sun επικοινώνησε με το BBC την περασμένη εβδομάδα. Ο πατριός κατηγόρησε το BBC ότι είπε ψέματα, οταν απέδωσε το «κόψιμο» του σταρ σε «νέους ισχυρισμούς»

Είπε: «Δεν λένε την αλήθεια. Τους είπα ότι ο νεαρός ήταν 20 και αυτό συνεχιζόταν για τρία χρόνια». Και πρόσθεσε: «Είπα στο BBC ότι είχα πάει στην αστυνομία σε απόγνωση, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, καθώς είπαν ότι δεν ήταν παράνομο. Τα ήξεραν όλα αυτά». Είπε επίσης ότι τα χρήματα δεν σταμάτησαν, προσθέτοντας: «Δεν νομίζω ότι του μίλησαν καν».