ΚΟΣΜΟΣ

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Στο φως η αιτία θανάτου της - Τι βρήκαν οι ιατροδικαστές

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
ΑΡ

Η κόρη του θρυλικού τραγουδιστή ΄Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί «έφυγε» από τη ζωή τον Ιανουάριο σε ηλικία 54 ετών. Έξι μήνες μετά ανακοινώθηκε η αιτία του θανάτου της

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, το μοναχοπαίδι του «βασιλιά» του ροκ εν ρολ Έλβις, πέθανε από απόφραξη του εντέρου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες. Η απόφραξη ήταν αποτέλεσμα συμφύσεων που προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους στην οποία είχε υποβληθεί πριν από αρκετά χρόνια.

H Πρίσλεϊ κατέληξε αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια στις 12 Ιανουαρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της, στις «Χρυσές Σφαίρες».

Την ώρα του θανάτου της, οι τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πρώτες βοήθειες είχαν σταλεί στο σπίτι της στο Καλαμπάσας, όπου είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Έξι μήνες μετά το γραφείο του ιατροδικαστή αποφάνθηκε ότι πέθανε από φυσικά αίτια και δήλωσε ότι η καρδιακή ανακοπή προκλήθηκε από «απόφραξη του λεπτού εντέρου».

Αυτό συμβαίνει όταν το λεπτό έντερο αποφράσσεται, μερικές φορές ως αποτέλεσμα καρκίνου του παχέος εντέρου, φαρμάκων ή συμφύσεων (ουλώδης ιστός) που σχηματίζονται μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Στην περίπτωση της Πρίσλεϊ, η έκθεση διαπίστωσε ότι οι συμφύσεις προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, γνωστή ως βαριατρική χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε πριν από αρκετά χρόνια. «Πρόκειται για γνωστή μακροχρόνια επιπλοκή αυτού του είδους της χειρουργικής επέμβασης», σημείωσε η έκθεση του ιατροδικαστή

Σύμφωνα, επίσης, με τα τοξικολογικά αποτελέσματα στο αίμα της βρέθηκαν οπιοειδή, όπως οξυκωδόνη και βουπρενορφίνη, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της εξάρτησης από οπιοειδή. Υπήρχαν επίσης «ίχνη» κουετιαπίνης, ενός αντιψυχωσικού φαρμάκου, σύμφωνα με το TMZ.