ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ που απεργούν από τον Μάιο θα συνομιλήσουν με τα στούντιο

Ιστορική απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ
Ιστορική απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ
ΑΡ

ΗΠΑ: Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, που έχουν κατέβει σε απεργία από τον Μάιο, θα έχουν τις πρώτες συνομιλίες τους με τα στούντιο

Οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ και μεγάλα στούντιο συμφώνησαν να διεξαγάγουν συνομιλίες μεθαύριο, Παρασκευή, για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησαν την απεργία τους τον Μάιο διεκδικώντας υψηλότερες αμοιβές, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, το σωματείο τους Writers Guild of America (WGA).

Η Συμμαχία Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Παραγωγών (Alliance of Motion Picture and Television Producers -- AMPTP) επικοινώνησε με το WGA και ζήτησε τη συνάντηση, ενημέρωσε η επιτροπή διαπραγμάτευσης του WGA τα μέλη της με σημείωμα που κοινοποίησε στο Reuters.

«Θα επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί σας κάποια στιγμή μετά τη συνάντηση για περαιτέρω πληροφορίες» ανέφερε η επιτροπή προς τα μέλη της στο σημείωμά της.

Η AMPTP διαπραγματεύεται εκ μέρους των Walt Disney, Netflix, Warner Bros Discovery και άλλων στούντιο. Εκπρόσωπος της AMPTP δήλωσε στο Reuters πως η ένωση δεσμεύεται στην εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Η απεργία περίπου 11.500 σεναριογράφων είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση νέων επεισοδίων μεταμεσονύκτιων σόου, προβλήματα στις περισσότερες παραγωγές για τη φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν και διακοπή των εργασιών σε ταινίες με μεγάλο προϋπολογισμό.

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατέβηκαν και αυτοί σε απεργία τον Ιούλιο απαιτώντας επίσης υψηλότερες αμοιβές στην εποχή του streaming (μετάδοση συνεχούς ροής) και περιορισμούς στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο ιστότοπος Deadline ανέφερε πως το WGA και τα στούντιο βρίσκονται στα πρόθυρα μιας σημαντικής εξέλιξης στις συνομιλίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ