ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας για τη μαντίλα

Ερντογάν: Θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις μας για τη μαντίλα

«Αλλάχ θέλοντος, θα μειώσουμε ξανά τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο αριθμό» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά το υπουργικό συμβούλιο. 

«Με το άνοιγμα του κοινοβουλίου μας, θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο έθνος μας, ιδιαίτερα τη μαντίλα και την προστασία της οικογένειας» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να αδράξουμε το ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας μπροστά στη χώρα μας. Μετά από αιώνες, η Τουρκία είχε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία του παγκόσμιου συστήματος».

Σε ό,τι αφορά τον υψηλό πληθωρισμό που πλήττει τη χώρα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «Αλλάχ θέλοντος, θα τον μειώσουμε ξανά, ο οποίος έχει αυξηθεί λόγω πολλών παρεπόμενων ζητημάτων εσωτερικού και εξωτερικού, σε μονοψήφιο αριθμό».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «τα τελευταία 21 χρόνια, η Τουρκία φύτεψε συνολικά 6 δισ. δέντρα στο έδαφος, σημειώνοντας ένα ρεκόρ που είναι δύσκολο να σπάσει σε αυτόν τον τομέα».

Ειδική αναφορά έκανε στους άστεγους από τον πρόσφατο σεισμό. Εξήγγειλε την κατασκευή 6,5 εκατ. κατοικιών σε όλη την Τουρκία. «Έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε 1,5 εκατομμύριο από αυτά στην Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατό» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα έχουμε μεταφέρει όλα τα θύματα της καταστροφής που μένουν σε σκηνές και εγκαταστάσεις σε κοντέινερ μέχρι τις 15 Αυγούστου».