ΚΟΣΜΟΣ

Έξι νεκροί από βύθιση σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

Έξι νεκροί από βύθιση σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

Έξι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο του σκάφους που επέβαιναν στη Μάγχη στα ανοιχτά του Σανγκάτ (Πα-ντε-Καλαί), σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γαλλικών αρχών.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό μεταξύ 5 και 10 επιβατών που αγνοούνται, ενώ 55 διασωθέντες δέχονται τη φροντίδα από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την εισαγγελία της Βουλώνης.

Το σκάφος εντοπίστηκε να βυθίζεται «νωρίς το πρωί» από σκάφος περιπολίας της γαλλικής υπηρεσίας Cormoran, το οποίο ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση διάσωσης.

Από το 2018 πάνω από 100.000 μετανάστες διέπλευσαν τη Μάγχη, χρησιμοποιώντας μικρά σκάφη, παρά τη σκληρή στάση της βρετανικής συντηρητικής κυβέρνησης κατά της παράνομης μετανάστευσης, με τα πισωγυρίσματα στην κυβερνητική πολιτική για το θέμα να πληθαίνουν.

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 100.715 μετανάστες έκαναν το διάπλου από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε το 2018 να καταμετρά αυτές τις διαπλεύσεις, που γίνονται κυρίως με αφετηρία τις γαλλικές ακτές.

Την Πέμπτη, 755 μετανάστες έκαναν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα προς τις βρετανικές ακτές - ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την αρχή του έτους - τόνισε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα από τα πιο πολυσύχναστα στενά στον κόσμο, η Μάγχη είναι συχνά σκηνή θανατηφόρων ναυαγίων μικρών σκαφών στα οποία στοιβάζονται μετανάστες. Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Νοέμβριο του 2021. Χθες Πέμπτη, 17 μετανάστες διασώθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, αυξάνεται ο αριθμός των σκαφών με μετανάστες που προσπαθούν να κάνουν τον διάπλου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομικοί κόβουν τούρτα γενεθλίων σε 18χρονο κλέφτη και έπειτα τον συλλαμβάνουν

Χαβάη: Στάχτη, απόγνωση και απόλυτη καταστροφή - Εικόνες Αποκάλυψης από τον πρώην παράδεισο

Συρία: Στους 33 οι νεκροί από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Ντέιρ Εζόρ