ΚΟΣΜΟΣ

Το Τέρας του Λοχ Νες αποκαλύπτεται: Τα νέα ντοκουμέντα της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ

Το Τέρας του Λοχ Νες αποκαλύπτεται: Τα νέα ντοκουμέντα της μεγαλύτερης έρευνας που έγινε ποτέ

Το λεγόμενο τέρας του Λοχ Νες περιβάλλεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες και το περασμένο Σαββατοκύριακο 2.000 ερασιτέχνες συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό τέρας από το 1972 - Οι εικόνες που κατέγραψαν

Οι κυνηγοί του τέρατος του Λοχ Νες ισχυρίζονται ότι πέτυχαν - κατά την διάρκεια της αναζήτησης του Σαββατοκύριακου - τρεις νέες ξεχωριστές θεάσεις της Νέσι.

Υπενθυμίζεται ότι το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου εθελοντές συγκεντρώθηκαν στα Highlands της Σκωτίας για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο κυνήγι του τέρατος των τελευταίων 50 ετών.

Σύμφωνα με την Daily Mail η αναζήτηση οδήγησε σε τρεις αναφερόμενες θεάσεις, συμπεριλαμβανομένου του «πρώτου βίντεο» της Νέσι, που τραβήχτηκε από ένα κινηματογραφικό συνεργείο χρησιμοποιώντας ένα drone θερμικής απεικόνισης.

Εν τω μεταξύ, μια ερευνήτρια ισχυρίστηκε ότι τράβηξε τις «πιο συναρπαστικές» φωτογραφίες της Νέσι. Οι εικόνες, που έδωσε στη δημοσιότητα η μεταφράστρια Chie Kelly, δείχνουν ένα πλάσμα που μοιάζει με χέλι να περιστρέφεται αργά στην επιφάνεια του Λοχ Νες, λίγο πριν εξαφανιστεί κάτω από το νερό.

Ένας 58χρονος δημόσιος υπάλληλος, ανέφερε επίσης ότι εντόπισε τη Νέσι να κολυμπά στο Λοχ Νες, πριν σκιαγραφήσει μια φωτογραφία του παγκοσμίου φήμης τέρατος.

Η έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου, με εκατοντάδες... κυνηγούς της Νέσι να πηγαίνουν στη λίμνη στη μεγαλύτερη αναζήτηση που διοργανώθηκε εδώ και δεκαετίες.

Μεταξύ των εθελοντών ήταν ένα κινηματογραφικό συνεργείο της βρετανικής εταιρείας παραγωγής Dragonfly Films, το οποίο χρησιμοποίησε ένα drone θερμικής απεικόνισης για να αναζητήσει το πλάσμα.

Η αναζήτησή τους οδήγησε στο να ληφθούν πλάνα που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να δείχνουν το... άπιαστο τέρας του Λοχ Νες κοντά στην όχθη της λίμνης της Σκωτίας.

Ο παραγωγός του έργου Tim Whittard είπε: «Αυτά τα θερμικά drones μας επέτρεψαν να δούμε τη λίμνη με υπέρυθρες ακτίνες. «Με αυτόν τον εξοπλισμό μπορέσαμε να δούμε αμέσως αν κάποιο ζώο σπάει την επιφάνεια του νερού. «Αυτή η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετά χρόνια και φαίνεται αξιοσημείωτο ότι κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τέτοιο εξοπλισμό σε μια προσπάθεια να διερευνήσει αυτό το μυστήριο. Εντοπίσαμε ένα ασυνήθιστο θερμικό ίχνος σε ένα από τα drones θερμικής απεικόνισης - μια μεγάλη μάζα κοντά στην ακτή.

Η μεταφράστρια Chie Kelly, 51 ετών, απαθανάτησε αργότερα αυτό που πιστεύει ότι είναι φωτογραφίες του τέρατος του Λοχ Νες. Σύμφωνα με την Daily Mail η Kelly άρχισε γρήγορα να βγάζει φωτογραφίες αφού είδε ένα παράξενο ζώο να κινείται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων με «σταθερή ταχύτητα» από δεξιά προς τα αριστερά περίπου 200 μέτρα από την ακτή.

«Φάγαμε μεσημεριανό στο Dores Inn και μετά αρχίσαμε να περπατάμε. Μόλις έβγαζα φωτογραφίες με την κάμερα Cannon του συζύγου μου Scott και της κόρης μας Alisa, περίπου 200 μέτρα από την ακτή, είδαμε κάτι να κινείται από τα δεξιά προς τα αριστερά με σταθερή ταχύτητα», είπε η κ. Kelly. «Στριφογυρνούσε. Δεν είδαμε ποτέ κεφάλι ή λαιμό. Μετά από μερικά λεπτά εξαφανίστηκε και δεν το ξαναείδαμε», πρόσθεσε η γεννημένη στην Ιαπωνία μεταφράστρια.