ΚΟΣΜΟΣ

Ναόμι Κάμπελ: «Σκότωνα αργά τον εαυτό μου» - Τι εξομολογήθηκε για τις καταχρήσεις και το τραύμα της

H Nαόμι Κάμπελ
H Nαόμι Κάμπελ
Α.Ρ

Η Ναόμι Κάμπελ μίλησε ειλικρινά για την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ στα πρώτα βήματα της καριέρας της και τις σκοτεινές στιγμές που την καθόρισαν.

Η Nαόμι Κάμπελ μίλησε για τη μάχη της με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο ξεκίνημα του μόντελινγκ στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Super Models» που προβάλλεται ήδη στο Apple TV+. Το σύμβολο της μόδας, ισχυρίστηκε ότι άρχισε να κάνει κατάχρηση ουσιών στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη θλίψη της παιδικής της εγκατάλειψης, καθώς και τη δολοφονία του στενού της φίλου και αγαπημένου σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε.

Στα ντοκιμαντέρ του Apple TV+, οι ιέρειες της πασαρέλας, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον και Σίντι Κρόφορντ, μιλούν για την καριέρα τους που άλλαξε τα δεδομένα στη βιομηχανία της μόδας. Στο πρότζεκτ των τεσσάρων επεισοδίων όλες τους μίλησαν εκτός απο τη λάμψη και για τις δύσκολες στιγμές που έλαβαν χώρα στο απόγειο της φήμης τους, με τη Nαόμι να παραδέχεται ότι σιγά-σιγά «σκότωνε» τον εαυτό της νωρίς στο ξεκίνημα της καριέρα της λόγω της ποσότητας ναρκωτικών που έπαιρνε στο αρχές της δεκαετίας του '90.

«Η θλίψη ήταν ένα πολύ περίεργο πράγμα στη ζωή μου γιατί δεν [εμφανίζεται] πάντα», εξήγησε η μητέρα δύο παιδιών. «Παθαίνω σοκ και φρικάρω όταν συμβαίνει στην πραγματικότητα, και μετά σπάω. Όμως κράτησα τη θλίψη μέσα μου, απλώς την αντιμετώπισα».

Ο κόσμος της μόδας συγκλονίστηκε όταν ο διάσημος σχεδιαστής Τζιάνι Βερσάτσε δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Miami Beach το 1997. Η Ναόμι είχε αναπτύξει στενό δεσμό με τον Ιταλό δημιουργό και συγκλονίστηκε από την απώλειά του. Μιλώντας για την ιδιαίτερη θέση που κατείχε στην καρδιά της, εξήγησε: «Ο [εκλιπών σχεδιαστής] Aζεντίν Αλάϊα ήταν ο μπαμπάς μου. Μαζί του έμαθα για τις οικογένειες που επιλέγουμε. Το ίδιο και ο Τζιάνι Βερσάτσε»

«Ήταν πολύ ευαίσθητος στο να με νιώσει, σαν να με έσπρωχνε. Ο τρόπος που με ωθούσε να βγαίνω έξω και να προχωρήσω περισσότερο όταν δεν πίστευα ότι είχα μέσα μου να το κάνω. Έτσι, όταν πέθανε, η θλίψη μου ήταν τεράστια». Και συνέχισε: «Όταν άρχισα τη χρήση, αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που προσπάθησα να καλύψω, ήταν η θλίψη. Ο εθισμός είναι κάτι τέτοιο… είναι μια μαλ...ά, πραγματικά είναι»

«Σκέφτεσαι, "Ω, θα γιατρέψει αυτή την πληγή". Δεν ισχύει. Μπορεί να προκαλέσει τόσο τεράστιο φόβο και άγχος. Έτσι θύμωσα πολύ.» Το βρετανικής καταγωγής μοντέλο κατέρρευσε σε μια φωτογράφηση το 1999 μετά από πέντε χρόνια εθισμού στην κοκαΐνη. Η τρομακτική στιγμή την ώθησε να ξεκινήσει αποτοξίνωση εκείνη τη χρονιά.

Η Ναόμι κατέστησε σαφές ότι γνώριζε πώς η κατάχρηση ουσιών την οδήγησε σε μια απειλητική για τη ζωή της πορεία καθώς πρόσθεσε: «Όταν προσπαθείς να καλύψεις κάτι, τα συναισθήματά σου… Μιλάμε για εγκατάλειψη. Προσπάθησα να το καλύψω με κάτι. Δεν μπορείς να το καλύψεις. αυτοκτονούσα. Ήταν πολύ επώδυνο ».

Έκανε επίσης αναφορές στις προηγούμενες καταδίκες της για επίθεση, την πρώτη τον Φεβρουάριο του 2000, όπου παραδέχτηκε την ενοχή της στο Τορόντο για επίθεση στην προσωπική της βοηθό με κινητό τηλέφωνο τον Σεπτέμβριο του 1998. Αρκετοί άλλοι υπάλληλοι και συνεργάτες ανέφεραν ισχυρισμούς για κακοποίηση μέχρι το 2006 .

«Τα λάθη μου, πάντα τα παραδέχομαι. Επέλεξα να πάω για αποτοξίνωση, δήλωσε «Ήταν ένα από τα καλύτερα και μοναδικά πράγματα που μπορούσα να κάνω για τον εαυτό μου εκείνη την εποχή. Είναι τρομακτικό να σηκώνεσαι και να κοιτάς τον καθρέφτη. Είναι τρομακτικό και μου πήρε πολλά χρόνια να δουλέψω και να το αντιμετωπίσω.»

Το μοντέλο ισχυρίστηκε ότι ένα μεγάλο έναυσμα για την κατάχρηση ουσιών της ήταν τα άλυτα ζητήματα εγκατάλειψής της, καθώς μεγάλωσε χωρίς πατρική φιγούρα. Η Nαόμι γεννήθηκε από τη χορεύτρια Βάλερι Μόρις, με καταγωγή από την Τζαμάικα και δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της, ο οποίος εγκατέλειψε τη μητέρα της όταν ήταν έγκυος.

Το ντοκιμαντέρ τόνισε τα προηγούμενα σχόλια της Nαόμι σχετικά με το θέμα από τη συνέντευξή της το 2000 με την Barbara Walters, στην οποία δήλωσε: «Υπάρχουν πολλά θέματα που έχω από την παιδική μου ηλικία. Λοιπόν, για παράδειγμα, να μην γνωρίζεις τον πατέρα σου, να μην βλέπεις τη μητέρα σου. Αυτό αναδεικνύει πολλά… εκδηλώνει πολλά συναισθήματα.

Ένα από αυτά τα συναισθήματα… είναι σίγουρα ο θυμός. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ φυσιολογικό πράγμα. Δεν εκδήλωνα πάντα τον θυμό μου την κατάλληλη στιγμή. Αλλά είναι μια εκδήλωση ενός βαθύτερου ζητήματος, του θυμού ».

Και συνέχισε: «Και αυτό, για μένα, νομίζω ότι βασίζεται στην ανασφάλεια, την αυτοεκτίμηση, τη μοναξιά και την εγκατάλειψη. Εκεί τα βασικά μου ζητήματα ήταν η εγκατάλειψη και η απόρριψη. Αυτό με βάζει σε έναν πραγματικά ευάλωτο χώρο και όλοι σκέφτονται: «Ω, η Nαόμι είναι ένα πραγματικά σκληρό κορίτσι και πολύ δυνατή».