ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία: «Οι Γερμανοί χρηματοδοτούν μετανάστες για να αποσταθεροποιήσουν κυβερνήσεις»

Lampedusa
Photo: AP

Ο Ματέο Σαλβίνι, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της χρήσης στρατιωτικών πλοίων, με στόχο να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών

Μία δήλωση που προκάλεσε πάταγο στην Ιταλία έκανε ο δεύτερος γραμματέας της Λέγκα, Αντρέα Κρίπα.

Η δήλωση αφορά τη χρηματοδότηση, από μέρους της Γερμανίας, ΜΚΟ και οργανώσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ιταλία, με επιχειρήσεις βοήθειας των μεταναστών στην θάλασσα και την ξηρά

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Κρίπα δήλωσε: «οι Γερμανοί προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις μέσω των ΜΚΟ για να μας γεμίσουν παράνομους μετανάστες και να μειώσουν την δημοτικότητα που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας από τους πολίτες».

Και προσέθεσε: «πριν από ογδόντα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να εισβάλει στις άλλες χώρες με τον στρατό, αλλά δεν τα κατάφερε. Τώρα χρηματοδοτούν την εισβολή των παράνομων μεταναστών, για να αποσταθεροποιήσουν τις κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στους σοσιαλδημοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι και ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Μεταφορών, Ματέο Σαλβίνι, τις τελευταίες ημέρες τάχθηκε υπέρ της χρήσης ιταλικών στρατιωτικών πλοίων, με στόχο να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η Λέγκα, με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά της, ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.