Σουηδία: Άγριες συγκρούσεις μεταναστών στους δρόμους - Κατεβάζουν τον στρατό

Newsbomb

Photo: AP

Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον θεωρεί ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι πολιτικές για το μεταναστευτικό

Οι ένοπλες δυνάμεις της Σουηδίας για να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες αλλοδαπών θα κατέβει στον δρόμο όπως αποφάσισε η κυβέρνηση της Σουηδίας, μετά την πρόσφατη έξαρση της βίας στη χώρα.

Σε ομιλία του την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αναπτύξει τον στρατό. «Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο», τόνισε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.
Μόνο χθες σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι ενώ από την αρχή του μήνα οι θάνατοι από πυροβολισμούς ή βομβιστικές επιθέσεις έχουν φτάσει τους δώδεκα.

Οι περισσότεροι νεκροί ήταν περαστικοί που βρέθηκαν τυχαία στο σημείο ή ανθρώπων που αναγνωρίστηκαν λανθασμένα από τους δράστες. Πολλά από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας.

Πριν από την ομιλία ο Κρίστερσον είχε καλέσει τον επικεφαλής του στρατού για να συζητήσει πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας. Την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων και τον επικεφαλής της αστυνομίας.

ΚλείσιμοΗ εμπλοκή του στρατού στην καταπολέμηση του εγκλήματος θα ήταν ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα για τη Σουηδία, όπως αναφέρει το Associated Press.


ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved