ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: Οι δύο «προφητικές» ατάκες για τον θάνατό του στα «Φιλαράκια» (vid)

Μάθιου Πέρι: Οι δύο «προφητικές» ατάκες για τον θάνατό του στα «Φιλαράκια» (vid)
AP

Ο Μάθιου Πέρι ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τα «Φιλαράκια» και τον ρόλο του «Τσάντλερ Μπινγκ», πέθανε σε ηλικία μόλις 54 ετών - Οι προφητικές ατάκες του στη σειρά για τον τρόπο που θα πέθαινε...

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών άφησε ο Μάθιου Πέρι. Όπως αναφέρει το ΤΜΖ, ο Μάθιου Πέρι είχε πάει να παίξει picklball το πρωί του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ) και όταν γύρισε σπίτι του, έστειλε τον βοηθό του να του κάνει κάποιες δουλειές. Όταν ο βοηθός του γύρισε στο σπίτι μετά από 2 ώρες, τον βρήκε αναίσθητο και κάλεσε τις Αρχές.

Μετά τον θάνατο του οι φαβατικοί της σειράς "Friends" θυμήθηκαν δύο σκηνές της θρυλικής σειράς που μετά τον θάνατό του αποκτούν προφητικό χαρακτήρα.

Η πρώτη είναι στο επεισόδιο όπου πεθαίνει ο κύριος Χεκλς, ο ηλικιωμένος και παράξενος γείτονας που έμενε κάτω από τη Μόνικα και τη Ρέιτσελ. Καθώς μάζευαν τα πράγματά του τα 6 Φιλαράκια, ο Τσάντλερ βρήκε ένα ημερολόγιο που κρατούσε ο Χεκλς, ένα yearbook, και μέσα σε αυτό αντίκρυσε στοιχεία του εαυτού του.

Ο Χεκλς πέθανε μόνος. Τα πράγματά του θα πήγαιναν στα σκουπίδια αν δεν έπαιρναν κάποια οι 6 τους. Κι ο Τσάντλερ ταράχτηκε τόσο από αυτά που διάβασε, που κατέληξε να πει «I’m gonna die alone». Μπορεί στη σειρά να βρήκε τη Μόνικα, αλλά στη ζωή του ο Μάθιου Πέρι πέθανε μόνος. Τόσο μόνος όσο ένιωθε ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους, σε φίλους.

Η δεύτερη προφητική ατάκα βρίσκεται στο επεισόδιο της 9ης σεζόν όπου είναι καλεσμένη στο τραπέζι των Ευχαριστιών η αδερφή της Ρέιτσελ, η κακομαθημένη Έιμι θέλει να αναλάβει την ανατροφή της Έμμα όταν πεθάνουν η Ρέιτσελ με τον Ρος. Όμως εκείνοι της εξηγούν πως αν πεθάνουν, θα πάει στη Μόνικα και τον Τσάντλερ. Κυρίως όμως στη Μόνικα, αφού αν πεθάνει κι αυτή, η Έμμα δεν θα μείνει στον Τσάντλερ, αλλά θα πάει στον παππού και τη γιαγιά της. Και ο Τσάντλερ νιώθει πως τον υποτιμούν ως γονέα. Μέχρι που στο τέλος του επεισοδίου δείχνει πως μπορεί να είναι ένας καλός μπαμπάς. Κάποια στιγμή όμως, σπάει το καλό σερβίτσιο της Μόνικα και λέει «Κοίτα να δεις…τελικά θα πεθάνω εγώ πρώτος»!

Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Μάθιου Πέρι

Η είδηση του θανάτου του βύθισε σε θλίψη το Χόλιγουντ και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τον χαμό του.

Η Σέλμα Μπλερ, η Ολίβια Μαν, η Μίρα Σορβίνο, η Ράμερ Γουίλις και συμπρωταγωνιστές του έσπευσαν να κάνουν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Η Σέλμα Μπλερ μοιράστηκε μια γλυκιά selfie με τον «πιο παλιό της φίλο», όπως ανέφερε ενώ τόνισε ότι «τον αγαπούσε άνευ όρων» και ότι ο θάνατός του την λύγισε. «Όνειρα γλυκά Μάτι, όνειρα γλυκά», έγραψε επίσης.

Συγκλονισμένη από τον θάνατο του Πέρι, η Μίρα Σορβίνο με την οποία συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία Parallel Lives το 1994, έγραψε την πλατφόρμα X. «Ω, όχι!!! Μάθιου Πέρι!! Γλυκιά, ταραγμένη ψυχή!! Είθε να βρεις ειρήνη και ευτυχία στον Παράδεισο, κάνοντας τους πάντες να γελούν με το μοναδικό σου πνεύμα!!!».

Η Ολίβια Μαν αποχαιρέτισε τον αγαπημένο ηθοποιό με μία φωτογραφία του σε Instagram story. «Πάλεψε τόσο πολύ με τον εθισμό του και ήταν αρκετά γενναίος για να είναι ανοιχτός και ειλικρινής σχετικά με αυτό. Λυπάμαι πολύ για την οικογένειά του και τους φίλους του που λαμβάνουν αυτά τα νέα σήμερα. Τίποτα λιγότερο από σπαρακτικό. Αναπαύσου εν αγάπη, Μάθιου Πέρι», συνέχισε σε δεύτερη ανάρτησή της.

Η Σάνον Ντόχερτι θυμήθηκε μερικές από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της με τον Πέρι, ανάμεσα στις οποίες και μία που τον προκάλεσε να πει «γελοία πράγματα σε κορίτσια σε μπαρ» και τόνισε πως πάντα «υποστήριζαν ο ένας τον άλλον». «Θα μας έβρισκες πάντα όλους μαζί σε ένα παράπηγμα να μιλάμε στη δική μας φανταστική γλώσσα. Και ναι, ο Ματ είχε πάντα ΑΥΤΗ την αίσθηση του χιούμορ», είπε στους θαυμαστές της. «Η φιλία μας κράτησε πολύ καιρό. Μια ζωή πραγματικά. Ξέρω ότι πολλοί πονάνε, ειδικά η μικρή μας συμμορία. Θα λείψει σε πολλούς και σίγουρα σε εμάς. Ναί. Θα μπορούσα να είμαι πιο ποιητικός ή να λέω τα πράγματα καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή κυριαρχεί το σοκ και η θλίψη».

Η ηθοποιός θυμήθηκε επίσης πώς την έβγαλε ραντεβού μία φορά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο στο Μαλιμπού, οπότε έβαλε τον μπαμπά της να το κάνει. «Πήγαμε και μιλούσε για την ιρλανδική πειστικότητα του μπαμπά μου το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας», είπε.

Η Μάγκι Γουίλερ, η οποία υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Τζάνις στα Φιλαράκια έγραψε στο Instagram: «Τι απώλεια. Θα λείψεις στον κόσμο Μάθιου Πέρι. Η χαρά που λεφερες σε τόσους πολλούς στη σύντομη ζωή σου θα συνεχιστεί». «Αισθάνομαι πολύ ευλογημένη από κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε», κατέληξε.

Η Ράμερ Γουίλις εξέφρασε και αυτή τη θλίψη της. Ανέφερε μάλιστα ότι όταν «ήταν παιδί» στα γυρίσματα της ταινίας The Whole Nine Yards όπου πρωταγωνίστησε ο πατέρας της Μπρους Γουιλίς ο ηθοποιός ήτα «τόσο ευγενικός και αστείος και γλυκός».