ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ισλαμική Τζιχάντ ανάρτησε βίντεο με ομήρους που επικρίνουν τον Νετανιάχου

hamas
ert

Πόλεμος Ισραήλ:  Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι έτοιμη να απελευθερώσει δύο ομήρους, μια γυναίκα και ένα αγόρι, για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, δήλωσε εκπρόσωπος της

Με μήνυμά της, η Ισλαμική Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να απελευθερώσει δύο ομήρους, μια γυναίκα και ένα αγόρι, για ανθρωπιστικούς και ιατρικούς λόγους, αλλά η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί μόλις τηρηθούν ορισμένα μέτρα.

Η ισλαμική οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο που φέρεται να δείχνει δύο ομήρους, μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα αγόρι, να μιλούν επικριτικά για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρόκειται για μία 77χρονη και ένα 13χρονο αγόρι και κρατούνται από την ισλαμική τζιχάντ.

Οι δύο άνθρωποι φαίνονται καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αφεθούν ελεύθεροι.

Η Ισλαμική Τζιχάντ είναι μια παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα και σύμμαχος της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, γεγονός όμως που διέψευσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.