ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Σοκάρουν τα εγκλήματα του «δράκου των Αρδεννών» - Bίασε και στραγγάλισε νεαρά κορίτσια

O κατά συρροή δολοφόνος, Μισέλ Φουρνιρέ
O κατά συρροή δολοφόνος, Μισέλ Φουρνιρέ
ΑΡ

Η πρώην σύζυγος του Γάλλου κατά συρροή δολοφόνου Μισέλ Φουρνιρέ που πέθανε στη φυλακή το 2021, λέει ότι βίασε και δολοφόνησε Βρετανίδα φοιτήτρια. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της στη διάρκεια της δίκης

Η πρώην σύζυγος του Γάλλου κατά συρροή δολοφόνου Μισέλ Φουρνιρέ, Μονίκ Ολιβιέ δικάζεται για συνέργεια σε μερικά από τα φρικτά του εγκλήματα. Η 75χρονη γυναίκα δικάζεται για συνέργεια στην απαγωγή και τη δολοφονία της 20χρονης Βρετανίδας φοιτήτριας, Τζοάνα Πάρις το 1990 και δύο άλλων θυμάτων –της Mαρί Ανζέλ Ντομές 19 ετών, το 1988 και της εννιάχρονης Eστέλ Μουζέν το 2003.

Η πρώην σύζυγος του Γάλλου διαβόητου δολοφόνου είπε στην αστυνομία ότι χτύπησε τη Βρετανίδα φοιτήτρια πριν τη βιάσει, τη στραγγαλίσει και πετάξει το σώμα της σε ένα ποτάμι. Τη δεύτερη μέρα της δίκης, ένας Βέλγος εισαγγελέας που ανέκρινε την Ολιβιέ το 2004 είπε ότι περιέγραψε πώς η ίδια και ο Φουρνιρέ είχαν πάρει την Πάρις, μία φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Leeds που περνούσε οκτώ μήνες στη Γαλλία ως βοηθός καθηγητή, κοντά στο σταθμό της Auxerre στο Yonne, δύο ώρες νοτιοανατολικά του Παρισιού.

«Τη βίασε, τη στραγγάλισε και την πέταξε σε ένα ποτάμι»

«Ο Μισέλ ρώτησε το κορίτσι αν ήταν παρθένα, αν είχε αγόρι. Της είπε να γδυθεί και εκείνη αρνήθηκε. Χτύπησε τη νεαρή κοπέλα μέχρι να χάσει τις αισθήσεις της και στη συνέχεια τη βίασε. Μετά την στραγγάλισε», είπε η Ολιβιέ στην αστυνομία σε δήλωση που ανακάλεσε αργότερα. «Στη συνέχεια πήρε το γυμνό σώμα της και το πέταξε σε ένα ποτάμι», πρόσθεσε.

Το γυμνό σώμα της Πάρις βρέθηκε κοντά στον ποταμό Yonne το επόμενο πρωί, στις 17 Μαΐου του 1990. Το απόγευμα της Τετάρτης (29.11), ο Ντιντιέ Σαφάρ, ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, ζήτησε από την Ολιβιέ να σηκωθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση της. «Μετά τη χθεσινή μου δήλωση, είχατε πολύ λίγα σχόλια. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Ποια είναι η θέση σας για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος σας;» ρώτησε ο Σαφάρ.

Η Ολιβιέ είπε: «Αναγνωρίζω όλα τα γεγονότα, τα τρία γεγονότα για τα οποία με κατηγορούν. «Με άλλα λόγια, παραδέχεστε τα γεγονότα στις υποθέσεις Πάρις, Ντομές και Μουζέν;» ρώτησε ο Σαφάρ.Η Ολιβιέ έγνεψε καταφατικά, είπε ωστόσο στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε «για όλα όσα συνέβησαν».

Κατά τη διάρκεια μιας 17χρονης εκστρατείας απαγωγών και δολοφονιών, ο τρόπος λειτουργίας του ζευγαριού ήταν ότι η Ολιβιέ κατόρθωνε να παρασύρει τα θύματα στο όχημά τους, καθώς μια γυναίκα ήταν λιγότερο πιθανό να τρομάξει τις γυναίκες. Ο Φουρνιρέ συνήθως περίμενε στο πίσω μέρος ή στεκόταν πιο πέρα στο δρόμο περιμένοντας να τον παραλάβουν.

Ο «δράκος» που σκότωσε 10 νεαρές γυναίκες και κορίτσια

Ο «Δράκος των Αρδεννών» πιστεύεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 10 νεαρές γυναίκες και κορίτσια. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2008 για επτά φόνους, αλλά πέθανε το 2021 προτού δικαστεί για άλλους τρεις, συμπεριλαμβανομένης της Πάρις. Η Oλιβιέ εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο της στις δολοφονίες.

Ο πρώην εισαγγελέας που ανέκρινε το ζεύγος μεταξύ 2004 και 2008, είπε ότι είχε παραδεχτεί ότι ενεπλάκη στη δολοφονία των Πάρις και Ντομές τότε, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωσή της και τον κατηγόρησε ότι την ανάγκασε να ομολογήσει. «Η Mονίκ Ολιβιέ εξήγησε ότι ο Φουρνιρέ είχε απαγάγει ένα κορίτσι στο σταθμό της Auxerre. Δεν είχαμε γνώση αυτής της απαγωγής, αυτής της δολοφονίας, η οποία ήταν της Τζοάνα Πάρις»

«Η Ολιβιέ έδωσε λεπτομέρειες για τα κορδόνια που χρησιμοποιήθηκαν [για να δέσουν] το κορίτσι και τη σεξουαλική κακοποίηση στην οποία υποβλήθηκε στο βαν παρουσία της. Ξαφνικά, μας λέει: "Το σώμα πετάχτηκε σε ένα ρυάκι, ο Φουρνιρέ το έκανε». Ειπε επίσης οτι ο πρώην σύζυγός της βίασε το θύμα.

Απέσυρε τις πληροφορίες αργότερα λέγοντας ότι την ανάγκασαν να ομολογήσει με τη βία. «Είναι μια παθολογική ψεύτρα και παρουσιάζει τον εαυτό της ως θύμα», είπε, προσθέτοντας ότι η ίδια και ο Φουρνιρέ ήταν «και οι δύο τέρατα απανθρωπιάς, διαστροφής και σκληρότητας. Ήταν και οι δύο επικίνδυνοι». Τα πτώματα των Ντομές και Μουζέν δεν βρέθηκαν ποτέ. Η δίκη συνεχίζεται.

Guardian