ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες - Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με «θαυματουργή» αλοιφή κατά των κοριών

Aπάτη με θεραπεία κατά των κοριών στη Γαλλία
Aπάτη με θεραπεία κατά των κοριών στη Γαλλία
ΑΡ

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία αφού φέρεται να εξαπάτησαν ηλικιωμένους, αποσπώντας τους χιλιάδες ευρώ για μία ψεύτικη θεραπεία κατά των κοριών 

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία αφού φέρεται να εξαπάτησαν ηλικιωμένους για να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για θεραπεία κατά των κοριών που δεν χρειάζονταν. Η αστυνομία στο Στρασβούργο είπε ότι οι άνδρες πήγαιναν στα σπίτια των θυμάτων τους, πραγματοποιούσαν υπηρεσίες ελέγχου και στη συνέχεια χρέωναν υπερβολικά τα «δήθεν» προϊόντα θεραπείας.

Πρόσθεσαν ότι 48 άτομα είχαν εξαπατηθεί συνολικά, πολλά από αυτά γυναίκες άνω των 90 ετών. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αύξηση των προσβολών από κοριούς σε ολόκληρη τη Γαλλία. Το θέμα έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλη τη χώρα, με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη να εργάζονται για να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Εντομολόγοι και ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι η επιδημία κοριών έχει επίσης οδηγήσει σε αύξηση των ψευδών θεάσεων εντόμων, αλλά και σε αδικαιολόγητη υστερία. Οι αρχές είπαν ότι οι φερόμενοι ως απατεώνες τηλεφωνούσαν στα θύματά τους και θα τους έλεγαν ότι υπήρχε έξαρση στη γειτονιά τους.

Στη συνέχεια επισκέπτονταν το σπίτι τους, παριστάνοντας τους υγειονομικούς υπαλλήλους και με σπρέι αεροζόλ, προσποιούνταν ότι απολυμαίνουν τον χώρο. Πριν φύγουν, πρόσφεραν μια αλοιφή που έλεγαν ότι θα κρατούσε τα ζωύφια μακριά από το ανθρώπινο δέρμα. Η αλοιφή ήταν στην πραγματικότητα μια απλή κρέμα με άρωμα ευκαλύπτου.

Τα θύματα χρεώνονταν μεταξύ 300 και 2.100 ευρώ, ενώ ξ αστυνομία είπε ότι είχε λάβει συνολικά εννέα επίσημες καταγγελίες για απάτη. Οι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν καθώς έφευγαν από το σπίτι ενός φερόμενου θύματος στο Στρασβούργο.

Η έξαρση με τους κοριούς στο Παρίσι έχει προκαλέσει φόβους ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να εξαπλωθεί από τη Μάγχη μέχρι το Λονδίνο. Μιλώντας στο PoliticsJOE τον Οκτώβριο, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν είπε ότι η απειλή για το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πρωτεύουσας είναι μια «πραγματική πηγή ανησυχίας». Είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με ομολόγους του στο Παρίσι καθώς και με αξιωματούχους της Transport For London για να «βεβαιωθεί ότι δεν έχουμε ανάλογο πρόβλημα».