ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο σοκ από ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί - Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες

storm
Photo: twitter

Τενεσί: Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περίπου 86.000 νοικοκυριά 

Την ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σοβαρές ζημιές σε κατοικίες καθώς και βλάβες στην ηλεκτροδότηση, στοίχισαν ανεμοστρόβιλοι και σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την αμερικανική πολιτεία του Τενεσί

Τρεις από τους θανάτους σημειώθηκαν σε βόρειο προάστιο του Νάσβιλ, πρωτεύουσας αυτής της πολιτείας των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Το γραφείο διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Νάσβιλ δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται ξεριζωμένα δένδρα και κατεστραμμένα σπίτια.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τρεις θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας στο Νέσμπιτ Λέιν», ανακοίνωσε το γραφείο μέσω της πλατφόρμας X.

Ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε το Κλάρκσβιλ, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, προκαλώντας επίσης θύματα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δύο ενήλικες και ένα παιδί», ανέφεραν οι αρχές της πολιτείας Μοντγκόμερι σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας πως «23 άτομα νοσηλεύονται».

Οι πρώτες ομάδες διασωστών «εξακολουθούν να βρίσκονται στη φάση της έρευνας και διάσωσης μετά την καταστροφή αυτή», έκαναν γνωστό οι αρχές και ζήτησαν από τους κατοίκους να μην βγαίνουν χωρίς λόγο στους δρόμους.

Εξάλλου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε περίπου 86.000 νοικοκυριά στην πολιτεία, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us.