ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» για τον Μάθιου Πέρι: Πρώην σύντροφός του ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος των γιατρών

Ο Μάθιου Πέρι
Ο Μάθιου Πέρι
ΑΡ

Η πρώην κοπέλα του Μάθιου Πέρι ζητά να διερευνηθούν oι γιατροί του Μάθιου Πέρι για τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που πήρε πριν πνιγεί στο υδρομασάζ του. Νέα τροπή στις συνθήκες θανάτου του αγαπημένου σταρ

Η πρώην κοπέλα του Μάθιου Πέρι ζητά να διερευνηθούν οι γιατροί του για τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που πήρε πριν πνιγεί στο υδρομασάζ του και λέει ότι είναι απίθανο ο αείμνηστος σταρ της σειράς «Τα Φιλαράκια» να προμηθεύτηκε ναρκωτικά από το δρόμο.

Η 47χρονη Κέιτι Έντουαρντς έβγαινε με τον Mάθιου Πέρι το 2006 και εργάστηκε ως βοηθός του το 2011, στο αποκορύφωμα του εθισμού του και συχνά της ανέθετε να του βρει ναρκωτικά. Η Έντουαρντς είπε ότι η έκθεση από τον ιατροδικαστή του Λος Άντζελες, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πέθανε από κεταμίνη, άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Η Έντουαρντς είπε ότι οι γιατροί του Πέρι πρέπει να διερευνηθούν, καθώς πίστευε ότι ήταν απίθανο να έλαβε τα φάρμακά του από εμπόρους του δρόμου. Ο Πέρι βρέθηκε μπρούμυτα στο υδρομασάζ του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου. Την Παρασκευή δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του ιατροδικαστή, αποκαλύπτοντας ότι πέθανε από «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης» και πνιγμό - με τον ηθοποιό να έχει παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στο σύστημά του με τους ασθενείς του νοσοκομείου που υπόκεινται σε γενική αναισθησία.

H 'Εντουαρντς

Ο Πέρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη. Αλλά η τελευταία του συνεδρία ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν πεθάνει, που σημαίνει ότι δεν προκάλεσε άμεσα το θάνατό του. Η Kέιτι Έντουαρντς που αγόραζε τα φάρμακα του Πέρι, είπε ότι δεν πίστευε ότι αγόρασε κεταμίνη από το δρόμο και ότι οι γιατροί του πρέπει να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις.

«Είμαι σίγουρη ότι στον εγκέφαλο του Μάθιου, οι εγχύσεις κεταμίνης για έναν γιατρό θα μετρούσαν οτι είναι ακόμη νηφάλιος. Στον εγκέφαλό του δεν είναι το ίδιο με το να πηγαίνει στο δρόμο για να αγοράσει κρακ ή ηρωίνη», είπε στην Sun. Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο ηθοποιός ήταν νηφάλιος για 19 μήνες και δεν υπήρχε ίχνος ηρωίνης, κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης ή φαιντανύλης στον οργανισμό του.

Η πρώην αγαπημένη του είπε ότι η θεραπεία με κεταμίνη θα τον είχε ωθήσει και σε άλλες ουσίες. «Αυτό μάλλον ήταν το σκαλοπάτι για να επιστρέψει στα ναρκωτικά», είπε. «Νομίζω ότι οι γιατροί που δούλευαν με τον Μάθιου πρέπει να ερευνηθούν. Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι είχε μια επαφή με έναν γιατρό. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κεταμίνη στο δρόμο, αλλά είναι πολύ εύκολο για έναν γιατρό ή μια νοσοκόμα να προμηθευτεί».

Η Έντουαρντς είπε ότι δεν ξαφνιάστηκε που βρέθηκε νεκρός στο υδρομασάζ, επειδή έπαιρνε συχνά ναρκωτικά και μετά έμπαινε στο νερό. «Δεν εξεπλάγην όταν βγήκε η έκθεση του ιατροδικαστή. Ήξερα ήδη τι ήταν, οπότε δεν ήταν σοκαριστικό για μένα. Δεν ήμουν εκεί, οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά γνωρίζω τον Mάθιου ως άτομο και φίλο και γνωρίζω τα μοτίβα που οδήγησαν σε αυτό. Το έβλεπα από ένα μίλι μακριά, δεν φαινόταν καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες της ζωής του.

«Οι νηφάλιοι άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν έκαναν ποτέ παρέα μαζί του όταν ήταν υπό την επήρεια, ώστε να μην ξέρουν τα σημάδια». Είπε ότι η τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, με τον ίδιο μόνο στο τζακούζι που θα πέθαινε, ήταν σημάδι ότι έκανε ξανά χρήση ναρκωτικών.

Ένα χρόνο πριν από το θάνατό του κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που περιελάμβανε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Αλλά είπε τον Οκτώβριο του 2022 ότι ήταν 18 μήνες νηφάλιος, αν και αυτό ήταν ένα χρόνο πριν από το θάνατό του. Όσοι τον γνώριζαν υποστηρίζουν ότι ο Πέρι ήταν καθαρός και νηφάλιος τη στιγμή του θανάτου του.

Όταν οι ερευνητές απάντησαν στο σπίτι του, δεν βρήκαν παράνομα ναρκωτικά, αλλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που είχαν κατάλληλη ετικέτα και φυλάσσονταν σε φιάλες αποθήκευσης. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής βρήκε στοιχεία για την πολυετή κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, με τον Πέρι να πάσχει από «χρόνια ηπατική συμφόρηση» - πρόδρομο της κίρρωσης του ήπατος - αν και δεν είχε προχωρήσει σε κίρρωση.

Είχε επίσης νεφροσκλήρυνση των νεφρών - μια σκλήρυνση των ιστών, που προκαλείται από τη μακροχρόνια, κακώς ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση και τη μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών. Η νεκροψία βρήκε επίσης χρόνια παγκρεατική ίνωση, τα οπιοειδή είναι ύποπτα ότι προκαλούν βλάβη στο πάγκρεας. Η καρδιά και οι πνεύμονές του υπέστησαν επίσης σημαντικές βλάβες.

Στα απομνημονεύματα, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, ο Perry έγραψε μεταξύ άλλων οτι ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να γίνει νηφάλιος, πηγαίνοντας σε 6.000 συνεδρίες, 15 φορές για αποτοξίνωση και ήταν σε αποτοξίνωση 65 φορές. Είπε ότι ξεπέρασε τον εθισμό το 2021 και ακολουθούσε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Κηδεύτηκε σε μια λιτή τελετή στο Forest Lawn Memorial Park στο Hollywood Hills, στην οποία παρευρέθηκαν οι συμπρωταγωνιστές του από τα «Φιλαράκια». Καθ 'όλη τη διάρκεια της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά και της ανάρρωσής του βοηθήθηκε από μια γυναίκα προσωπική βοηθό που θεωρούσε ότι ήταν το στήριγμα και η «καλύτερη φίλη» του.

Η Μόργκαν Μόοζις, η οποία αναφέρεται στο βιβλίο μόνο με το ψευδώνυμο «Έριν», συνάντησε για πρώτη φορά τον Πέρι όταν εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης όπου δούλευε. Στη συνέχεια, το ζευγάρι σύναψε μια φιλία που θα διαρκούσε σχεδόν μια δεκαετία και έγινε η πιο στενή και πιο αγαπημένη - αν και πάντα πλατωνική - σχέση στη ζωή του.

Στη σελίδα της στο LinkedIn, η Mόουζις λέει ότι εργάζεται «με πλήρη απασχόληση» ως «νηφάλια σύντροφος» από το 2018. Μεταξύ των δεξιοτήτων της που αναφέρονται είναι η «θεραπευτική παρέμβαση σε κρίση», «πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας», «συμπεριφορική παρέμβαση» και «διατροφική συμβουλευτική». Αρχικά σχεδιάστρια ιστοσελίδων, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Full Sail στη Φλόριντα, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι είχε επίσης τους δικούς της αγώνες εθισμού και νηφαλιότητας.