ΚΟΣΜΟΣ

Πράγα: Η στιγμή που εντοπίζεται νεκρός ο δράστης του μακελειού - Βίντεο από την επιχείρηση

Πράγα: Η στιγμή που εντοπίζεται νεκρός ο δράστης του μακελειού - Βίντεο από την επιχείρηση

Συγκλονίζει το βίντεο από κάμερα αστυνομικού, ο οποίος πήρε μέρος στην επιχείρηση στο πανεπιστήμιο της Πράγας

Κάμερα αστυνομικού δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί των Ειδικών Δυνάμεων εντοπίζουν στην ταράτσα του πανεπιστημίου στην Πράγα νεκρό τον 24χρονο μακελάρη.

Συγκλονίζει το βίντεο από κάμερα αστυνομικού, ο οποίος πήρε μέρος στην επιχείρηση στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Οπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο 1:48, αστυνομικός βγαίνει στην ταράτσα του κτηρίου και εντοπίζει τον δράστη νεκρό.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο εκτελεστής, όταν κατάλαβε πως είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς, αυτοκτόνησε με την καραμπίνα του, αφού πέταξε από το μπαλκόνι το όπλο, με το οποίο είχε δολοφονήσει τουλάχιστον 14 άτομα, ανάμεσά τους και η διευθύντρια της μουσικής σχολής ενώ τραυμάτισε άλλα 25.

Η τσέχικη αστυνομία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις κάμερες αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του δράστη Ντέιβιντ Κ. χθες στο πανεπιστήμιο της Πράγας.

Οπως φαίνεται από τα πλάνα την ώρα που βγαίνουν με ασφάλεια από το κτίριο του πανεπιστημίου οι πολίτες, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έχουν ήδη μπει στο κτίριο και ξεκινώντας από το ισόγειο ανεβαίνουν τους ορόφους προκειμένου να μπορέσουν αν απεγκλωβίσουν φοιτητές που έχουν κρυφτεί στις αίθουσες για να προστατευτούν, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν τον δράστη του μακελειού.

Νωρίτερα αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από το χώρο του πανεπιστημίου και είχαν οπτική επαφή με τον δράστη προσπάθησαν να τον εξουδετερώσουν. Οι διάλογοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις κρίσιμες στιγμές που ο δράστης ήταν στο μπαλκόνι και πυροβολούσε, είναι συγκλονιστικοί.

Παίρνουν γεμιστήρες, οπλίζουν και μπαίνουν στο κτήριο

Το βίντεο δείχνει ακόμα αποσπάσματα από την προετοιμασία των αστυνομικών πριν μπουν στο κτήριο. Βγαίνουν από τα περιπολικά. Φορώντας κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα, παίρνουν γεμιστήρες, οπλίζουν και μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αστυνομικοί ανεβαίνουν τις σκάλες και ελέγχουν όλους τους χώρους αναζητώντας τραυματίες, εγκλωβισμένους, τον δράστη και πιθανούς συνεργούς του.

Σπάνε πόρτες και βγάζουν έξω τους φοιτητές

Οι αστυνομικοί σπάνε πόρτες και μπαίνουν στις αίθουσες που οι φοιτητές είχαν «σφραγίσει» με καρέκλες και γραφεία, σε μία προσπάθεια να τους απεγκλωβίσουν. Στη συνέχεια συνοδεύουν τους φοιτητές με ασφάλεια έξω από το πανεπιστήμιο ζητώντας τους να έχουν ψηλά τα χέρια τους, καθώς έως εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να είναι βέβαιοι αν ο δράστης ήταν μόνο ένας ή περισσότεροι.

Σχετικές ειδήσεις