ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Πως βρήκαν τραγικό θάνατο οι 5 της ακτοφυλακής - Η πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά διάσωση

Ιαπωνία: Πως βρήκαν τραγικό θάνατο οι 5 της ακτοφυλακής - Η πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά διάσωση
(Photo by David Mareuil/Anadolu via Getty Images)

Ιαπωνία: Οι 367 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα κατάφεραν ωστόσο να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το φλεγόμενο αεροπλάνο - Απίστευτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης - Έτρεχαν να γλιτώσουν από τις φλόγες οι επιβάτες αφού εγκατέλειψαν το φλεγόμενο αεροσκάφος - Πως βρήκαν τραγικό θάνατο οι 5 της ακτοφυλακής

Μάρτυρες ενός μοναδικού στο είδος του αεροπορικού δυστυχήματος στην παγκόσμια ιστορία έγιναν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι στιγμές που βίωσαν οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Japan Airlines που κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του συγκρούστηκε με αεροπλάνο της ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά ήταν τραγικές.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση επικράτησε πανικός με τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά, εκκένωσαν το φλεγόμενο αεροσκάφος σε χρόνο ρεκόρ πριν καταστραφεί ολοσχερώς από τις πύρινες φλόγες.

Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι στη σύγκρουση στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου Χανέντα του Τόκιο ενεπλάκη ένα από τα αεροπλάνα της, το οποίο κατευθυνόταν προς τη δυτική ακτή της Ιαπωνίας για να παραδώσει βοήθεια στους σεισμόπληκτους μετά την καταστροφική δόνηση την πρωτοχρονιά που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ανθρώπους. Πέντε από τους έξι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση και τη Japan Airlines, και τα 379 άτομα κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πώς επιβάτες και μέλη του πληρώματος διασώθηκαν μέσω ειδικής φουσκωτής τσουλήθρας:

Πλάνα από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκαν στη πλατφόρμα Χ εκτιμάται ότι δείχνουν το εσωτερικό του αεροσκάφους των Ιαπωνικών Γραμμών πριν από την εκκένωσή του.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο υλικό αναδημοσίευσε και ο ιστότοπος Sky News, επισημαίνοντας πάντως ότι η αυθεντικότητά του δεν έχει επαληθευτεί.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους. Επίσης πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα.

Σχετικές ειδήσεις