ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Στις φλόγες αεροπλάνο της Japan Airlines στον διάδρομο προσγείωσης

Τόκιο: Στις φλόγες αεροπλάνο της Japan Airlines στον διάδρομο προσγείωσης

Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς στο αεροσκάφος στο οποίο υπάρχουν και επιβάτες

Αεροσκάφος της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρία Japan Airlines έχει τυλιχθεί στις φλόγες στο αεροδρόμιο του Τόκιο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το αεροπλάνο βρίσκεται στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο Haneda της ιαπωνικής πρωτεύουσας

Όπως μεταδίδει το BBC, πλάνα που από το τηλεοπτικό δίκτυο NHK έδειξαν φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα του αεροσκάφους και κάτω από αυτό. Ο διάδρομος επίσης πυρπολήθηκε.

Το NHK, επικαλούμενο τις αρχές, ανέφερε ότι το αεροπλάνο μπορεί να συγκρούστηκε με άλλο αεροσκάφος μετά την προσγείωση του. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν επιβάτες και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσής τους.

Ανέφερε επίσης ότι το αεροπλάνο, JAL 516, είχε απογειωθεί από το Χοκάιντο.

Η Japan Airlines λέει ότι το αεροπλάνο συγκρούστηκε με αυτό που φαίνεται να είναι ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Haneda.

Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ανέφερε ότι 367 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος επέβαιναν στο πλοίο, αλλά ότι όλοι μπόρεσαν να εκκενώσουν. Παραμένει ασαφές εάν κάποιος τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, ένα από τα αεροσκάφη της από τη βάση Haneda συγκρούστηκε με το αεροπλάνο JAL, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση συνέβη αφού το αεροπλάνο JAL προσγειώθηκε στον διάδρομο C της Haneda.

Πλάνα του NHK έδειξαν φλόγες να αναδύονται κοντά στην περιοχή του κινητήρα του αεροπλάνου και πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Από τις 6:30 μ.μ., το αεροπλάνο είχε σχεδόν εξ ολοκλήρου τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με βίντεο.

Όλοι οι διάδρομοι της Haneda έχουν κλείσει, ενώ ορισμένες πτήσεις εκτρέπονταν προς το αεροδρόμιο Ναρίτα .