ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Τόκιο: Σώθηκαν οι 367 επιβάτες του αεροπλάνου της Japan Airlines

Τόκιο: Σώθηκαν οι 367 επιβάτες του αεροπλάνου της Japan Airlines

Τόκιο: Αγωνία για 5 επιβάτες του αεροσκάφους της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στις ιαπωνικές Αρχές, καθώς ένα αεροπλάνο της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Haneda στο Τόκιο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 376 επιβάτες και 12 άτομα πλήρωμα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως από το φλεγόμενο σκάφος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση αν έχει τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες. Πλάνα έδειχναν τους επιβάτες να εκκενώνουν το αεροπλάνο από τις φουσκωτές τσουλήθρες και να τρέχουν μακριά από το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Airbus A350 της Japan Airlines, λίγο μετά την προσγείωσή του, συγκρούστηκε με ένα αεροσκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Στο σκάφος της ακτοφυλακής επέβαιναν 6 άνθρωποι - ο ένας πρόλαβε να απομακρυνθεί, ενώ έως αυτές τις ώρες αγνοούνται οι άλλοι πέντε, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Υπουργείο Χωρών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού ερευνά το περιστατικό. Όλοι οι διάδρομοι της Haneda έχουν κλείσει, ενώ ορισμένες πτήσεις εκτρέπονταν προς το αεροδρόμιο Ναρίτα.

Δείτε τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς και διάσωσης των επιβατών:

Σχετικές ειδήσεις