ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Από τύχη σώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες - Πώς βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροσκάφος

Ιαπωνία: Από τύχη σώθηκαν οι 379 επιβαίνοντες - Πώς βγήκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροσκάφος
AP photo

Ιαπωνία: Απίστευτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης - Έτρεχαν να γλιτώσουν από τις φλόγες οι επιβάτες αφού εγκατέλειψαν το φλεγόμενο αεροσκάφος - Δείτε πλάνα από το εσωτερικό του αεροπλάνου

Στιγμές τρόμου και αγωνίας βίωσαν οι 367 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της Japan Airlines που κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του συγκρούστηκε με αεροπλάνο της ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση επικράτησε πανικός με τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 8 παιδιά, εκκένωσαν το φλεγόμενο αεροσκάφος σε χρόνο ρεκόρ πριν καταστραφεί ολοσχερώς από τις πύρινες φλόγες.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση και τη Japan Airlines, και τα 379 άτομα κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν πώς επιβάτες και μέλη του πληρώματος διασώθηκαν μέσω ειδικής φουσκωτής τσουλήθρας:

Πλάνα από το εσωτερικό του αεροσκάφους

Στο μεταξύ, βίντεο που αναρτήθηκαν στη πλατφόρμα Χ εκτιμάται ότι δείχνουν το εσωτερικό του αεροσκάφους των Ιαπωνικών Γραμμών πριν από την εκκένωσή του.

Σημειώνεται ότι το επίμαχο υλικό αναδημοσίευσε και ο ιστότοπος Sky News, επισημαίνοντας πάντως ότι η αυθεντικότητά του δεν έχει επαληθευτεί.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ δείχνουν το αεροσκάφος να έχει τυλιχτεί στις φλόγες ενώ είναι καθηλωμένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου και επιβάτες του να απομακρύνονται από αυτό χρησιμοποιώντας την φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους. Επίσης πυροσβέστες φαίνονται να βρίσκονται επί τόπου και να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Εκπρόσωπος της Japan Airlines ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σιν-Τσιτόζ του Χοκάιντο στη βόρεια Ιαπωνία και η φωτιά εκδηλώθηκε όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χανέντα το απόγευμα της Τρίτης τοπική ώρα.

Σχετικές ειδήσεις