Ταϊβάν: Ο Λάι Τσινγκ-τε κέρδισε τις προεδρικές εκλογές - «Ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία»

Newsbomb

AP

Ποιος είναι ο 64χρονος Λάι Τσινγκ-τε και γιατί θεωρείται απειλή από την Κίνα

«Θέλω να ευχαριστήσω το λαό της Ταϊβάν επειδή έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στη δημοκρατία μας». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Λάι Τσινγκ-τε, αμέσως μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ταϊβάν.

«Λέμε στη διεθνή κοινότητα πως ανάμεσα στη δημοκρατία και τον αυταρχισμό, θα είμαστε με την πλευρά της δημοκρατίας» τόνισε ο 64χρονος Πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Χάρη στη δράση μας, ο λαός της Ταϊβάν αντιστάθηκε με επιτυχία στις προσπάθειες εξωτερικών δυνάμεων να επηρεάσουν αυτές τις εκλογές».

Μάλιστα ο Λάι υποσχέθηκε να προστατεύσει την Ταϊβάν από τις απειλές της Κίνας. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την Ταϊβάν από τις συνεχείς απειλές και τους συνεχείς εκφοβισμούς της Κίνας», δήλωσε.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Απερχόμενος αντιπρόεδρος της Ταϊβάν, ο Λάι Τσινγκ-τε του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) κέρδισε στις εκλογές το 40,2% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα σχεδόν τελικά αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους από το 98% των εκλογικών τμημάτων.

Ο Λάι Τσινγκ-Τε, 64 ετών, είχε χαρακτηρισθεί «σοβαρός κίνδυνος» από το Πεκίνο επειδή το κόμμα του διακηρύσσει ότι το νησί είναι ντε φάκτο ανεξάρτητο. Η Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν μία από τις επαρχίες της, είχε καλέσει τους ψηφοφόρους να κάνουν «τη σωστή επιλογή», με το στρατό της να υπόσχεται να «συντρίψει» οποιαδήποτε διάθεση για «ανεξαρτησία».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved